pagesia
fira
La Fira de l’Oli Verd de Maials fa vint anys
La Fira de l’Oli Verd és la presentació oficial de l’oli nou. I, a més de tastar el primer oli, s’hi poden trobar truita d’ametlles i productes artesanals. Durant tot el cap de setmana es posarà a la venda l’oli verd extra produït a la zona, en la primera de totes les fires i festes oleícoles que es fan a les comarques de Ponent. La fira arriba a la vintena edició consolidada com a “una de les més importants del sector i del nostre territori”, apunta David Masot, alcalde de Maials. Amb un ampli ventall d’activitats, esdevé un indicador de com anirà la campanya.
Com és ja tradició, dissabte i diumenge la jornada començarà amb el típic esmorzar a la Cooperativa, el qual donarà el tret de sortida a la 9a edició dels Camins d’Or Líquid. Aquest projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Segrià, pretén donar a conèixer els pobles del Segrià Sec i el territori i té com a element estrella les olives arbequines.
Durant els dos dies, tothom que vulgui podrà visitar els llocs més emblemàtics de Maials, tant a peu (es faran visites guiades pel nucli històric) com amb el trenet. També es podrà visitar el museu de Cal Cabalesila i l’exposició de joguines, a càrrec de Mercè Prats (Casa Sildo). També tindrà lloc l’acte d’investidura de l’Amic de l’Oli 2017, que enguany serà Pili Pardell i Pons, pel seu prestigi i trajectòria en el món de l’oli.