Societat

música

Palafrugell torna a cantar contra la violència masclista

Una jove del municipi, Anna Sàez, compon una cançó que s’ha enregistrat com a videoclip amb la participació d’altres palafrugellencs

Divendres l’estrenen a la plaça Nova en l’encesa d’espelmes

Un any més, i ja en són cinc, Palafrugell se suma al dia contra la violència masclista implicant-hi els joves del municipi des de la vessant musical i artística. I aquest cop el protagonisme recau en l’Anna Sàez, una estudiant de segon curs de medicina que, després de donar-se a conèixer a les xarxes amb versions d’altres artistes, fa un any que va començar a provar sort com a compositora i ha escrit per a l’ocasió, i en solitari, el tema Fènix .

Sàez explica que “la cançó vol mostrar els sentiments de la dona maltractada, tant la por que sent quan està dins la relació com la llibertat quan en surt”. I el paral·lelisme amb una au “fènix, que reneix de les cendres per lluitar i aconseguir la llibertat”.

El projecte, integrat en la xarxa europea Europe Direct, té un doble objectiu: sensibilitzar els joves sobre la problemàtica de la violència vers les dones i promocionar artistes del municipi, tant del món musical com de l’audiovisual. La producció i enregistrament de la peça ha estat a càrrec de l’estudi municipal de Can Genís, amb un equip encapçalat pel productor Albert Such. I la realització i edició del videoclip ha estat a càrrec de l’Àlex Arza, un altre palafrugellenc, de 27 anys, que ha treballat en diversos projectes musicals i de l’àmbit de la publicitat, on ha rebut premis i mencions.

Sàez es va afegir de bon grat al projecte per contribuir a eradicar un problema que personalment no ha patit, però que sí que s’ha trobat en algunes en parelles pel carrer o per referències. Aquest cop l’acte central a Palafrugell es farà la vigília del 25-N, el divendres 24 a la plaça Nova (17.30 h) amb una encesa d’espelmes i la presentació de la cançó i el videoclip, que Joe Hogan també ha traduït a l’anglès per donar-li projecció internacional. Altres municipis de la comarca també fan activitats aquests dies contra les agressions masclistes. Castell-Platja d’Aro ha fet un concurs fotogràfic. A Santa Cristina, dissabte, faran una obra de teatre –Parlem-ne!! Però com? de la companyia ImpactaT Intervencions Teatrals–, i demà a Palamós, Gespa Teatre llegirà fragments de l’obra L’aquari, de Telma Romaní –al matí, a l’Hospital, i a la tarda, al consistori. Finalment, a Sant Feliu de Guíxols avui llegiran el manifest de condemna dels actes de violència, al migdia a la plaça del Mercat, a càrrec de l’alcalde, Carles Motas; i a la tarda (17.45 h) a la plaça Salvador Espriu, per part de la regidora d’Igualtat, Laura Serrano. L’arc de Sant Benet, davant del Monestir, també estarà il.luminat fins al 26 de novembre, de 18 a 24h, per recordar la lluita contra la violència de gènere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tanquen l’accés a cinc espais naturals per l’elevat risc d’incendi

Cornudella de Montsant
SOCIETAT

La calor porta flexibilitat als horaris d’obres a Barcelona

BARCELONA

Obren pistes esportives per facilitar espais de joc en els vespres d’estiu

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Les obres a l’L5 permetran millorar la freqüència de pas

Cornellà de Llobregat
judicial

“És agressió sexual. No vam donar consentiment al policia, sinó al personatge creat per l’estat”

barcelona
Ciència

Relacionen la degeneració d’una regió cerebral amb la severitat de l’Alzheimer

Barcelona

Primera campanya de recollida i reciclatge de neoprè als centres de submarinisme de la Costa Brava

GIRONA
SOCIETAT

Mataró participa en un projecte europeu per fomentar la circularitat del residu tèxtil

Mataró

Tram final de la primera fase de la reforma urbana del barri de la Platja 

PALAMÓS