Societat

Societat

El circ social arriba als joves de Ripollet

L’Ajuntament promou un taller coordinat per l’Ateneu Popular de Nou Barris per a una trentena de joves d’entre 12 i 14 anys

Fer un pas més enllà. Aquesta ha estat la intenció de l’Ajuntament de Ripollet a l’hora de posar en marxa un taller de circ social en el qual hi participen una trentena d’adolescents de diferents instituts de la ciutat vallesana. I ho ha fet en molts sentits. “Volem fer polítiques transversals i impulsar programes des de diferents regidories. Cultura no pot estar al marge d’altres departaments i en aquest cas col·laborem amb Serveis Socials”, afirma el regidor de Participació, David Fontanals. El circ social vist com a “eina de desenvolupament social” serveix d’eix d’una idea que té la col·laboració de l’Ateneu Popular de Nou Barris i que pretén incidir en el col·lectiu adolescent més jove de Ripollet.

Per tant, s’adreça a estudiants d’entre 12 i 14 anys que voluntàriament accepten participar en el taller que es fa a l’institut Lluís Companys a la tarda, en horari no lectiu. “Són els instituts i serveis socials qui han fet la proposta i els joves els que han volgut participar-hi”, apunta Fontanals. L’objectiu del programa és donar als participants eines per al seu desenvolupament personal i social i, a la vegada, afavorir la cohesió. I, finalment, el regidor destaca la voluntat de descentralitzar les activitats i arribar a barris i entorns on no són habituals. “Volem dinamitzar la zona”, apunta, abans d’explicar que l’institut es troba al costat del riu, de la biblioteca i d’una escola de primària.

Ripollet invertirà 4.000 euros en un programa que vol que tingui continuïtat en el futur. En el marc de la col·laboració entre departaments, també s’ha engegat un programa de ràdio amb la participació de dones grans que treballa sobre la memòria històrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia