Societat

Deu joves gironins volen ajudar les ADF de Girona

Usuaris del programa integral d’inserció laboral de l’Estació Jove engeguen una campanya de micromecenatge per recollir 2.000 euros abans del 17 de desembre

Aconseguir 2.000 euros per ajudar els voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que hi ha a la demarcació de Girona. Aquest és l’objectiu de deu joves gironins que participen en un programa integral d’inserció laboral que organitza l’Estació Jove de Girona. Han engegat una campanya de micromecenatge, concretament un Verkami, que porta per nom Cuidem els nostres boscos ajudant els ADF de Girona. De moment han aconseguit reunir una quarta part dels 2.000 euros que volen aconseguir abans que finalitzi la campanya el 17 de desembre. Els diners serviran per comprar roba, cascs i altre material necessari perquè la vintena de voluntaris forestals que hi ha a les comarques gironines puguin continuar vetllant pel bon estat dels boscos gironins i fent tasques de prevenció.

Segons s’explica al Verkami, els joves van triar aquest projecte “perquè la natura és un espai essencial per a la nostra salut i part de la nostra identitat cultural”. Hi expliquen que les ADF són “agrupacions formades per propietaris forestals i ajuntaments dels diferents municipis que s’encarreguen de preservar el patrimoni dels nostres boscos amb la finalitat de fer prevenció i lluitar contra els incendis forestals” i destaquen que els voluntaris fan “una activitat de caràcter altruista i desinteressada” i per això creuen que cal ajudar-los aportant “un granet de sorra”.

La idea va néixer d’un dels usuaris del programa, que es va apuntar de voluntari a una ADF i va veure’n les mancances.

Intraemprenedoria

El projecte és pioner a Girona, ja que mai abans se n’havia enfocat cap des de la intraemprenedoria (l’emprenedoria portada a una organització), que busca desenvolupar iniciatives innovadores des d’àmbits molt diversos, com és el cas d’aquests joves, entre els quals hi ha arquitectes, geògrafs, psicòlegs, integradors socials i administratius.

Per participar en el programa havien de tenir entre 16 i 29 anys, i no estar ni estudiant ni treballant. Tots deu –el més jove té 24 anys– tenen estudis superiors, ja siguin universitaris o cicles formatius. “Són joves molt preparats. No els hem de canviar, hem d’ajudar-los a sortir disparats. Falta consciència de les empreses per saber què hi ha darrere els joves i què són capaços de fer. El mercat laboral actual els ha fet insegurs”, explica Gemma Parra, responsable del servei de joventut de l’Estació Jove. Dels deu joves, sis ja han trobat feina i “l’objectiu és que tots surtin amb un lloc de treball”. Tant ella com el grup fa una valoració molt positiva d’haver pogut dur a terme un projecte d’aquestes característiques en només dos mesos. El fet que alguns s’hagin pogut incorporar al món laboral ha servit d’impuls als joves: “Hi ha companys que han fet un canvi radical, s’han posat les piles i estan més animats; n’hi ha que estaven frustrats quan vam començar”, assenyala Ferran Guerrero, un dels joves. “Hem passat de no conèixer-nos a fer una pinya i anar tots a l’una”, comenta Marc Capell, un altre dels nois. “Aquest és l’èxit real del projecte. Han passat de ser uns desconeguts a crear un projecte com aquest”, conclou Parra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia