Societat

Societat

Fer valdre els drets de tots

‘Tu i jo, els mateixos drets’ ha estat el lema de la jornada lúdica celebrada amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La plaça Universitat de Barcelona es va omplir de música, balls, tallers i festa

Desenes de persones van assistir ahir a Barcelona a la jornada festiva i reivindicativa amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Sota el lema Tu i jo, els mateixos drets, Dincat Federació va organitzar una diada en què es va reclamar el respecte social i la defensa del dret a la igualtat d’aquest col·lectiu de persones.

La plaça Universitat es va omplir de tallers, música, dansa i festa, molta festa, des de dos quarts d’onze del matí fins passades les sis de la tard«. El sol, mentre hi va ser, va ajudar a esmorteir un fred gèlid que es deixava sentir amb força sobretot a les zones d’ombra de la plaça. Tanmateix, ningú no es va deixar acovardir i les cues al voltant dels tallers van ser constants. La música, la màgia, la dansa, el teatre, el ioga, l’actuació del clown Elodie Rougeot o la batucada del grup Batalá Barcelona acompanyaven des de l’escenari o la plaça l’espera.

Tallers a dojo.

Tothom que va voler va fer la seva borla amb fils de llana de colors per penjar a l’arbre de Nadal, o va confeccionar una xapa amb el logotip de Dincat mentre degustava una bona tassa de xocolata amb melindros o una cervesa artesana. Les carpes van allotjar també tallers de pintura, música i màgia. Sota l’epígraf Posa’t al meu lloc, hi havia els tallers d’escriptura en Braille o d’encertar a través del tacte o l’olfacte quins eren els productes que contenien els plats que es presentaven a ulls clucs.

Al voltant de la una del migdia, Rosa Cadenas, presidenta de Dincat, va fer la lectura del manifest, amb el qual es va reivindicar el respecte cap als drets de les persones amb discapacitat: l’accessibilitat, la vida independent, el treball, la seguretat, la salut, l’educació, la participació, prendre les pròpies decisions, la igualtat, la llibertat afectiva i sexual, l’oci i la cultura i la intimitat.

Els Castellers de la Il·lusió, inclusius, vinguts de Valls per a la festa, van ensenyar a qui volgués a fer torres i participar en la seva construcció. Mentrestant, els nois de l’Associació Encert, de Gràcia, feien per primer cop el seu programa de ràdio en directe. Tot un repte per als tres joves locutors/periodistes i els seus monitors, que va acabar sent un èxit. El DJ Josepe va ser l’encarregat de posar la música de cloenda de la jornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia