Societat

Temporada de neu

El Pirineu posa el cartell de complet durant les festes

L’ocupació superarà el 75% de mitjana i arribarà a la plena ocupació per Cap d’Any

Les estacions d’esquí lleidatanes esperen vendre 250.000 forfets i Ponent tancarà el seu millor any turístic

Ple al Pirineu per festes. Els establiments turístics i les estacions d’esquí posaran el cartell de complet, després que les noves nevades i el fred garanteixin la pràctica de l’esquí i l’augment progressiu de les reserves hoteleres.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un comportament turístic òptim al Pirineu lleidatà per aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, que podria situar-se en una mitjana d’ocupació del 75% a partir del dia de Sant Esteve i fins al diumenge 7 de gener.

La millor ocupació, però, es produirà per Cap d’Any, entre el 30 de desembre i el 2 de gener, quan s’arribarà a vorejar la plena ocupació a la major part dels establiments d’allotjament turístic del Pirineu. Des de Sant Esteve fins al 29 de desembre l’ocupació també serà bona, mentre que la setmana de Reis, del 3 al 7 de gener, el nivell d’ocupació serà inferior. El Patronat estima que durant aquestes festes de Nadal més de 100.000 turistes visitaran les comarques de Lleida i s’hi duran a terme unes 250.000 pernoctacions. Les estacions d’esquí podrien vendre al voltant d’uns 250.000 forfets, segons les previsions dels seus responsables.

I és que la temporada d’hivern al Pirineu s’albira com de les millors dels darrers anys. De fet, a falta de dades definitives, Lleida espera tancar el 2017 com el millor any turístic i amb rècord de visitants. L’inici de campanya d’esquí ja és positiu, començant al novembre i amb una ocupació del 85% pel pont de la Puríssima i amb la venda de 97.000 forfets.

Les comarques de la marca Pirineu de Girona seran les que tindran millor ocupació durant la setmana de Nadal, amb un 90% a la Cerdanya i un 80% al Ripollès, segons la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona. Pel que fa a les comarques d’interior de la Garrotxa i la Selva Interior, la previsió d’ocupació és del 50%, tenint en compte que molts hotelers aprofiten Nadal per fer vacances.

A la ciutat de Girona i a la rodalia s’espera una ocupació del 70%. Al litoral gironí només hi ha un 10% de la flota hotelera oberta. En aquest sentit, la previsió d’ocupació de les zones de la Costa Brava Centre i la Selva Marítima és del 60%. A l’Alt Empordà, l’oferta se centra a Figueres i s’estima una ocupació del 40%.

Igual que al Pirineu lleidatà, a les comarques de Girona també esperen vorejar la plena ocupació durant els dies de Cap d’Any.

L’estada mitjana per les vacances de Nadal i Cap d’Any oscil·la entre dues i tres nits, i el dia que hi haurà més ocupació a tota la demarcació de Girona serà el 31 de desembre.

Catalunya central

Des de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Jordi Pellicer assegura que les cases rurals de la comarca tenen una previsió mitjana per les festes de Nadal del 85% al 90% i en el cas de Cap d’Any s’espera un ple absolut ja que són dates molt demanades. “Es pot dir que ja al mes d’agost un 60% de les cases estan plenes, són dates que es demanen amb anticipació. En alguns casos d’un any per l’altre”, assegura.

A Osona i al Moianès, segons dades de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme del Moianès i d’Osona, hi ha entre el 30% i el 70% d’allotjaments reservats per Nadal, mentre que per Cap d’Any l’ocupació s’acosta al 100%. Des del Consorci per a la Promoció de l’Alt Anoia també expliquen que a hores d’ara està tot ple per Cap d’Any i que si es troba algun forat serà perquè hi haurà hagut alguna anul·lació. Al Solsonès, tant els hotels com les cases de turisme rural confien a assolir una ocupació del 100% per Cap d’Any, mentre que per Nadal a hores d’ara les reserves als hotels estan al voltant del 50%, segons el Gremi d’Hostaleria del Solsonès, informa Mar Vicente.

Ja podem dir que el 2017 serà el millor any de la història turística de les comarques de Lleida
Juli Alegre
Dir. patronat de Turisme Lleida
Ja al mes d’agost un 60% de les cases rurals del Berguedà estan reservades per Cap d’Any
Jordi Pellicer
Ass. Agroturisme del Berguedà
A la Costa Daurada en aquestes dates ens visiten famílies d’origen nacional i francès
Eduard Farriol
President de la feht

Port Aventura, l’atractiu de la Costa Daurada

M.Ribé

Els hotels, càmpings i apartaments de la Costa Daurada tindran una ocupació mitjana del 75% durant aquestes vacances de Nadal. “Bàsicament ens visiten famílies i grups d’amics de proximitat, sobretot d’origen nacional i francès, que aprofiten els dies de festa amb temperatures suaus per descobrir Port Aventura World i gaudir de les diferents propostes que s’ofereixen en molts establiments”, explica el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme (FEHT) de la província de Tarragona, Eduard Farriol. De fet des del parc temàtic Port Aventura World, un dels principals hams del territori, diuen que la previsió per aquesta campanya de Nadal és superar el 85% de l’ocupació hotelera en el període que va des d’aquesta setmana fins al 7 de gener. En total són unes 1.600 les places disponibles en els quatre hotels que hi ha oberts al parc on, a més d’allotjament, durant aquests dies s’ofereixen paquets especials per les nits de Nadal i de Cap d’Any.

Per que fa a la resta del sector, una vintena d’hotels tindran portes obertes oferint 14.000 de les 54.600 places hoteleres que hi ha i concentrant les majors xifres durant el cap de setmana de Cap d’Any. Les dades facilitades per la FEHT apunten que, pel que fa als apartaments, l’ocupació serà del 75% i en el sector del càmping, hi haurà deu establiment oberts, amb una ocupació mitjana del 90% en els càmpings de muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia