gastronomia

Els Gourmets de Tarragona lliuren el Gastronia 2009

L'Associació de Gourmets de Tarragona ha celebrat a l'hotel de cinc estrelles de la Pineda (Vila-seca), Gran Palas, una altra edició del sopar de lliurament del Gastronia 2009.

El Gastronia és el guardó que atorguen els Gourmets tarragonins al restaurant que obté la més alta puntuació en la valoració que fan els comensals en finalitzar cada sopar mensual que fan.

Dels restaurants visitats l'any passat, el més puntuat ha estat el Delicius, del balneari Vichy Catalan, i el conseller delegat d'aquesta empresa centenària, Joan Renart, va rebre el Gastronia, –obra de l'artista joier Joan Blázquez, de mans d'en Albert Abelló, president de la Cambra de Comerç de Tarragona, que era l'invitat d'honor en aquest sopar–.

L'accèssit va correspondre al restaurant de Salou Vil·la Alexander i Ramon Cristòfol, en nom de l'establiment, va recollir el guardó, lliurat també per l'Albert Abelló.

Acabat el lliurament i després d'uns parlaments breus, el xef del Gran Palas Ion García va oferir als assistents un menú exquisit que va començar amb els aperitius, cebiche d'ostres amb llet de coco; ravioli de vieira amb tàrtar de tonyina; gamba rostida amb meló Catanlup i cansalada ibèrica; i caneló cruixent de bou trufat sobre suc de sèsam. Amanida de carpaccio de pop, mousse de txangurro, caramel de ceba i calamarsons saltats. Turnedó de llamàntol sobre crema d'agrella; teriyaki de llom ibèric amb umeboshi. Gelatina de cafè amarg amb crema sabaiona d'appleton i cremós de mar de cava, amb pa de pessic de gerds i gelat de dàtil, i va acabar amb els petits fours. Aquests plats es van acompanyar amb vins Atrium, de Torres (DO Penedès); Viñas del Vero Gewurztraminer (DO Somontano), Primitiu de Bellmunt 2003 (DO Priorat), i cava Parxet Maria Cabañé (DO Cava).

Els assistents a l'acte van rebre un exemplar del darrer número de la revista Gastronomia i Turisme, i l'edició 2010 de la Guia Gourmand, editada per Arola editors, l'única guia que recull, amb edicions en català i castellà, els millors restaurants i hotels de Catalunya i Andorra. També es van obsequiar amb un DVD preparat per en Paco Torralba, secretari de l'associació, que resumeix totes les activitats dels Gourmets de l'any 2009, el llibre La sabiduría de agua, editat per el Grup Vichy Catalan i una espelma decorativa. També es va sortejar una joia molt bonica de Blàzquez, que va tocar a un soci de l'entitat gastronòmica de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.