L'ESCALA (Alt Empordà)

Lliurament del diploma que acredita la sardana com a patrimoni cultural immaterial i presentació de la Guia d'Aplecs Sardanistes 2010

Sardana, tresor immaterial

L'Escala (Alt Empordà), Ciutat Pubilla de la Sardana 2010, ha estat el municipi escollit per celebrar l'acte de lliurament a la sardana del diploma que acredita aquesta dansa com un dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya, Andorra i Catalunya del Nord. El diploma s'atorgarà en el marc de la presentació de la Guia d'Aplecs 2010, que recull els aplecs de totes les poblacions de l'àmbit lingüístic català. Hi assistiran l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig; el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Bartomeu Duran; el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; el president de la Federació Sardanista de les Comarques Gironines, Xavier Tresserras; el president de la comissió organitzadora de l'Escala Ciutat Pubilla, Jordi Gallegos, i Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Serà el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, l'entitat que ha promogut la campanya d'elecció i promoció dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial, qui lliurarà a Bartomeu Duran, president de la Federació Sardanista de Catalunya, el diploma que acredita la sardana com el segon tresor del patrimoni cultural immaterial català i andorrà. La campanya d'elecció i promoció dels 10 tresors s'ha desenvolupat amb la voluntat de projectar, divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el patrimoni cultural català i andorrà, i han votat 37.418 persones. Després del lliurament d'aquest diploma i la presentació de la Guia d'Aplecs Sardanistes 2010, l'acte es clourà amb un concert de sardanes i de música per a cobla a càrrec de La Flama de Farners, dirigida per Jordi Molina, amb la participació especial del percussionista Fanny Fortet.

6 de febrer. Gimnàs de l'IES El Pedró: a les 6 de la tarda, acte de lliurament del diploma i presentació de la Guia d'Aplecs 2010; després, La Flama de Farners oferirà un concert de música per a cobla.

ELS 10 TRESORS IMMATERIALS

Diada de Sant Jordi.
La sardana.
Els castells.
Foc de Sant Joan i Flama del Canigó.
Representacions de la Passió.
Balls de Diables (correfocs).
Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell.
Festa Major de Vilafranca del Penedès.
La Festa de la Misteriosa Llum de Manresa.
La Patum de Berga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.