la crònica
La cuina serà la nostra amiga
Amb una recepta senzilla, efectiva i bastant popular, com la sípia amb patates, l'alcalde Ballesteros va donar el tret de sortida als tres tallers de cuina que s'impartiran al centre cívic de Sant Pere i Sant Pau durant els dos mesos vinents. Assessorat pel protagonista del bloc gastronòmic El cocinero fiel, Txaber Allué, i amb la matèria principal procedent del mercat de la plaça Corsini, l'alcalde es va arromangar, es va posar el davantal i va liderar l'operació, transmetent bones i oloroses sensacions, a l'aguait d'una vitro punyetera i que en moments puntuals li va oferir una certa resistència. El primer dels tallers s'anomena Cuina de supervivència a casa i anirà a càrrec de Xavier Fabra, cuiner del restaurant Quintaforca, al nucli de Casafort de Nulles. Es farà els dies 17 i 24 de febrer i el 3 i el 10 de març, de set a nou del vespre, i costa 46 euros. El segon taller estarà dedicat a la cuina d'arròs, a càrrec de David Solé, del restaurant Barquet, de Tarragona, i tindrà lloc els dies 16 i 23 de febrer, de dos quarts de sis a dos quarts de vuit, amb un preu de 25 euros. El mateix cuiner serà l'encarregat d'impartir un curs sobre la cuina del peix, els dies 9 i 16 de març, de dos quarts de sis a dos quarts de vuit, i també a un preu de 25 euros. Els pròxims tallers són Cuina de les cases regionals, Cuina per a nens i nenes, tallers de nutrició, de tast de vins i de tast de cervesa.