societat
La IGP Calçot de Valls produirà més de 12 milions de cebes
La Gran Festa de la Calçotada de Valls, la que dona oficialment el tret de sortida a la temporada de calçots, espera atraure en la seva 37a edició més de 40.000 visitants. La convocatòria, per diumenge vinent, amplia el programa d’actes i inclou novetats, com ara la possibilitat de menjar calçot líquid dins una proveta en un showroom o comprar un nou vi produït per la Cooperativa de Valls especialment per a l’ocasió i comercialitzat amb el nom de 4 Calçots. Amb tot, el concurs de menjar calçots continua mantenint-se com l’acte estel·lar i més mediàtic de la jornada. Enguany ja hi ha més d’una trentena d’inscrits –però només vint hi podran participar–, entre els quals hi ha el barceloní Adrià Wegrzyn, guanyador de les darreres edicions, acompanyat del seu pare, que novament també s’hi ha apuntat.
La IGP Calçot de Valls espera mantenir una producció similar a la de l’any passat, que va oscil·lar entre els 12 i els 13 milions de calçots, tot i ser una temporada molt seca. “Per sort, la majoria de calçots es fan en terrenys d’horta i hem hagut d’aportar molta aigua a una climatologia que no és la ideal, perquè li falta pluja”, deia ahir el president de la IGP Calçot de Valls, Francesc Xavier Amill, que destacava la creixent demanda exterior del calçot amb l’etiqueta IGP.