Societat

Festes i tradicions

El carnaval continua als municipis més festius

Les carrosses i comparses animen Roses, l’Escala i Blanes, on també apareix l’esperit reivindicatiu

A Ribes de Freser, cremen l’escultura satírica d’Arrimadas i Sáenz de Santamaria

Les rues de carnaval van continuar ahir diumenge per diverses poblacions gironines enmig d’un ambient festiu, però també amb la presència d’algun esperit més reivindicatiu. En aquest sentit, per exemple, hi va haver el cas de la comparsa De groc, de l’ANC a Blanes, o la crema d’una estàtua satírica a Ribes de Freser.

Enmig de la festiva rua de Blanes, en què hi havia quinze entitats de la Costa Brava sud, un total de 22 carrosses i 925 participants, destacava la vintena de components de la comparsa de l’ANC, que anaven vestits amb una túnica groga i una màscara blanca amb un esparadrap vermell tapant la boca. Desfilant en silenci i encapçalats per un vehicle, també de groc, cadascun dels participants duia també una corona que els identificava com a “grocseller o grocsellera”. Entre d’altres, per exemple, hi havia el grocseller d’acollida de refugiats, la grocsellera de llibertat religiosa no subvencionada i el grocseller de cura amorsosa de la gent gran. Tots els grocsellers desfilaven en absolut silenci pels carrers.

L’esperit reivindicatiu també va ser present, ahir a la tarda, en la crema de l’escultura satírica d’Inés Arrimadas i Soraya Sáenz de Santamaria que, des de diumenge passat, era a la plaça del mercat de Ribes de Freser. La crema de l’escultura –en què sortien les dues polítiques amb només un davantal de cuina, un barret i una escombra de bruixa i tocant-se els genitals l’una a l’altra– va ser a càrrec dels diables de Ribes, després que la vella Quaresma, davant de nombrosos espectadors, donés per finalitzada la disbauxa al municipi.

D’altra banda, l’avinguda de Rhode de Roses va vessar de gent, ahir al matí, per seguir la desfilada conjunta de carrosses de petits i de grans. Molts watts de potència en la música i moltes ganes de ballar. L’amenaça de pluja no va deslluir gens l’espectacle, que va entretenir a tothom. Aquesta rua conjunta va venir a ser la culminació de diverses passades fetes aquesta setmana. Segurament, la més multitudinària va ser la de divendres al vespre, en què es calcula que van participar al voltant de 3.000 persones

A l’Escala, la rua sortia a les 11 del matí des de l’Espai Jove. Van participar-hi una quinzena de colles i es calcula que hi havia un miler de participants. La rua va enfilar per l’avinguda Girona i va seguir per l’avinguda Ave Maria i el passeig Lluís Albert per acabant a la platja. Els premis es van anunciar a mitja tarda. Van sortir-ne reconeguts en la categoria de carrosses el grup Cròniques de Narnia, seguits de King Kong i Camaleons. El grup de comparses guanyador va ser Sultans, per davant de Cròniques de Narnia i Sombrerero Loco. El premi especial va ser per a Agata Ruiz de l’Escala.

A Platja d’Aro, la concentració carnavalesca més gran de les comarques gironines van repartir els premis de la rua de dissabte a la matinada. De les 77 colles participants, van reconèixer La Santjoanenca (carrossa gran), Els IV Gats (carrossa petita), Petarda.som i Colla Tramuntana (comparsa), Somos los que somos (colla local), Emmaskarats (disfressa) i La Banda del Pati de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (primera participació). A Sant Antoni, en la rua del matí van sortir 35 colles que van desfilar des de la plaça Catalunya fins a la plaça de la Llibertat pel carrer Sant Antoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart
mobilitat

Acreditats 11.000 vehicles per moure’s durant la Copa Amèrica

Barcelona