salut
solidaritat
Dentistes pel Sàhara volen fer una nova expedició
L’equip que formarà part del viatge als campaments de refugiats sahrauís estarà format per dotze persones
Hi ha en marxa una campanya de micromecenatge per recaptar 3.000 euros
Dentistes de Girona pel Sàhara, un projecte de cooperació sanitària sense objectiu lucratiu coordinat per un grup de joves catalans que forma part de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (Acaps), prepara una nova expedició solidària als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf (Algèria) per dur-hi a terme tasques de treball humanitari en matèria de sanitat bucodental. L’equip, que aquest cop estarà format per dotze professionals entre dentistes, higienistes i infermeres, viatjarà als campaments del 24 de març a l’1 d’abril. D’aquests dotze professionals, cinc són de Banyoles i la resta són de Tarragona i Osca. “Aquest any som dotze. L’any passat, érem vuit, i el primer, cinc. Estem molt contents de veure com el projecte creix i avança en la seva missió d’ajudar els refugiats sahrauís”, ha explicat Daniel Ruiz-Giménez Coderch, coordinador del projecte.
En la primera expedició, que va tenir lloc el 2016, els dentistes van atendre més de 300 persones durant els deu dies que van estar als campaments. L’any passat, la xifra va augmentar a 600 en només cinc dies i l’objectiu és incrementar aquest nombre. Per fer front a les despeses que comporta la compra i l’enviament de material fungible i no fungible, Dentistes de Girona pel Sàhara ha posat en marxa una campanya de micromecenatge . Fins ahir havien recaptat 1.230 euros dels 3.000 euros que es necessiten. També es poden fer donacions fent un ingrés al compte bancari ES73 0239 0806 7400 4896 50 24. Dentistes de Girona pel Sàhara té el suport d’Acaps-Girona, l’Ajuntament de Celrà i aquest cop també el de l’Ajuntament de Girona.
LA XIFRA
Atenció a la mainada i també als adults
Tot i que inicialment aquest projecte anava adreçat a la mainada dels campaments de refugiats, es va acabar estenent també a les persones grans, que necessiten tractaments. En aquest sentit, les extraccions i les obturacions són els dos tractaments que més es duen a terme entre la població dels campaments de Tindouf. Entre els dentistes que participen en el projecte destaca Albert Vim, odontòleg i coordinador del projecte, i Daniel Ruiz, que també fa funcions de coordinació.