Societat

festes i tradicions

Una cobla tancarà la processó de Setmana Santa

El grup Flama de Farners tocarà música sacra durant el recorregut, que tindrà lloc Divendres Sant al vespre

La música de la Cobla Flama de Farners tancarà la processó del Sant Enterrament, l’acte central de la Setmana Santa de Girona. Hi tocarà música sacra, d’acord amb el moment solemne que suposa el recorregut. “Creiem que hem de tenir música i bandes de les nostres contrades, de Girona i del territori”, explica la presidenta de la Junta de Confraries de Setmana Santa de Girona, Maria Rosa Domingo. Un clar exemple és la Girona Banda Band, que fa vuit anys que participa en la processó del Sant Enterrament, així com la Coral Vergelitana, de Verges, que es va estrenar l’any passat com a novetat de la processó. “El senyor bisbe és el que va al darrere i vam pensar que era més adient que fos acompanyat”, diu Domingo. És per això que amb l’Ajuntament i amb les entitats hi van estar treballant i van considerar que un perfecte complement era una banda de cobla. “Després d’una gran processó i el pas de les confraries, quedava un final deslluït, i ara amb els instruments s’hi guanyarà”, assegura.

Vinguts de Perpinyà

D’altra banda, a la processó també s’hi afegirà la Confraria de la Puríssima Sang de Jesucrist de Perpinyà, que celebra 600 anys, i que ha estat convidada per l’arxiconfraria de Girona, que també celebra el 450è aniversari.

Pel que fa a la resta, a grans trets, l’ordre de la processó es manté igual i es farà el mateix recorregut per la ciutat. La sortida es farà des de la catedral el divendres 30 de març a les 21 h i s’acabarà al mateix punt cap a les 23 h.

Pel que fa a la resta d’actes destacats, es llegirà el pregó inaugural el 22 de març a les 20 h a l’Auditori Josep Irla. Tres dies més tard, el 25 de març a les 11 h, se celebrarà la benedicció de palmes del Diumenge de Rams, una santa missa que es farà a la catedral de Girona i serà presidida pel bisbe.

Els manaies desfilaran el dimecres 28 a les 20 h per fer el lliurament del penó. També cal destacar l’exposició Exposanta 2018, que del 23 al 29 de març es podrà visitar a l’església de la Mare de Déu dels Dolors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia