Les processons, un reclam
Els actes de Setmana Santa atrauen milers de persones, entre fidels i visitants, a diverses poblacions gironines
La Dansa de la Mort de Verges, dijous, i el Sant Enterrament a Girona, ahir al vespre, van omplir massivament els carrers
Les processons que es van celebrar per Dijous i Divendres Sant en diferents punts de les comarques gironines han estat un reclam no només per als fidels sinó també per a nombrosos visitants.
A Girona, a partir de les vuit del vespre, els carrers del Barri Vell es van omplir per seguir de prop la processó del Sant Enterrament que, presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, va sortir de la catedral. Els manaies van encapçalar el seguici amb les dotze confraries acompanyades de tres formacions musicals, l’orquestra Xarabanda Band, la coral Vergelitana, la banda musical Vilafamés i, tancant la processó, la cobla La Flama de Farners.
A Sant Hilari Sacalm, ahir a la nit, va tenir lloc el Via Crucis vivent, que té 300 anys d’història. Uns 200 actors i unes 330 persones van organitzar l’espectacle, que inclou onze estacions, l’última de què, el Calvari, aplega centenars de visitants. A Sant Climent Sescebes, ahir, va tenir lloc la segona representació de la Passió. Més de 80 persones participen en aquestes funcions que tenen lloc a l’escenari natural de l’horta d’en Cusí. La Passió de Sant Climent Sescebes se celebra d’ençà 41 anys.
La tradicional Dansa de la Mort de Verges va convocar, dijous, més de 5.000 persones. La participació, per primer cop, de dues nenes, la Nora i la Mar, entre els cinc esquelets que protagonitzen el ball macabre va ser la principal novetat d’aquesta edició.
A Blanes, la cerimònia del canvi de capità –en aquest cas, de capitana, Magda Gascón– dels manaies, que es va celebrar dijous, va atraure també milers d’espectadors. Aquest relleu va incloure una desfilada amb 40 soldats romans. El Via Crucis de l’Escala i l’espectacle medieval La bandera de Catalunya, de Bellcaire de l’Empordà són també molt populars i van atraure molt públic.