Xàbia aposta per la producció agrícola local i sostenible

Xàbia ha organitzat una jornada per a presentar el que es coneix com «Slow Food». Es tracta d'un moviment a nivell internacional que també té la seua influència en la Marina Alta i que defensa tota una filosofia de vida vinculada al plaer de gaudir dels sabors que oferixen els productes locals d'una forma responsable. Una idea que coincideix plenament amb l'aposta de Xàbia per la sostenibilitat i els hàbits saludables de vida.

Tant és així, que durant la jornada, que tindrà lloc el dissabte, 20 de febrer, es donarà a conèixer altre dels projectes triats pels propis ciutadans a través del Fòrum de l'Agenda 21 Local que es va a fer realitat amb els pressupostos participatius de l'Ajuntament de Xàbia.

Es tracta de la creació d'horts urbans amb els quals «els ciutadans tindran la possibilitat de cultivar els seus propis aliments», segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Pepa Chorro.

Per a això, el consistori destinarà en principi una parcel·la municipal situada en la via Augusta perquè aquelles persones que no tenen possibilitats puguen tenir un espai on poder fer-se el seu cultiu. La idea, segons ha indicat Chorro, és «fomentar estils de vida més ecològics entre la ciutadania alhora que s'integra l'hort en el paisatge urbà del municipi». Aquesta experiència, pionera en el municipi, conta amb l'estreta col·laboració de l'agrupació local d'agricultors que oferiran els seus coneixements sobre el cultiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.