Veïns de la Bisbal d'origen divers s'avancen simbòlicament al 28-F

Van iniciar la ronda de votacions anticipades que es podrà exercir a partir del dia 19

Es tracta, segons va explicar una portaveu de la plataforma La Bisbal Decideix, de fer un acte carregat de simbolisme per iniciar les jornades de vot anticipat de la consulta popular sobre la independència d'aquest 28 de febrer al municipi. Així, entre la quarantena de persones que van exercir el seu dret de vot, hi havia representants del col·lectiu magribí –en concret, dos matrimonis marroquins–, del col·lectiu equatorià i brasiler i també bisbalencs de l'onada migratòria dels anys seixanta i autòctons. Tots van votar a l'urna que la plataforma va muntar sota una vela a l'exterior del pavelló poliesportiu del municipi i on, a part dels votants, hi havia força expectació. A l'interior del pavelló i una hora després de l'inici de les votacions anticipades, es va iniciar la calçotada popular.

El vot anticipat a la Bisbal es podrà exercir, a partir del 19 de febrer, tots els dies fins el dia de la votació al Mundial. Cada tarda, al camp dels Capellans, de 6 a 8. També els divendres, de 10 a 12, i al mercat. Els matins d'entre el 22 i 25, a l'IES La Bisbal. Els dissabtes es podrà votar a la plaça Major, de 10 a 12. La plataforma bisbalenca aplega una quarantena de persones a títol individual. El ple de l'Ajuntament ha donat suport a la consulta, amb els vots d'ERC i CiU, al govern, i d'ICV, a l'oposició, i l'abstenció del PSC.

Campdevànol Decideix clou divendres la campanya de promoció de la consulta

J.C

L'historiador i exdiputat del PSC, Jaume Sobrequés, i l'escriptor osonenc Antoni Pladevall clouen divendres vinent la campanya per promoure la participació en la consulta popular sobre la independència a Campdevànol, que impulsa la plataforma Campdevànol Decideix. La consulta del 28-F es durà a terme a la sala polivalent del centre cívic La Confiança i s'hi celebraran actes festius paral·lels. El ple de l'Ajuntament hi dóna suport, tot i que no va aprovar la moció de la plataforma, sinó una altra de menys contingut polític. Mig centenar de persones ja han votat anticipadament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.