Els alcaldes del Pirineu aclamen la candidatura olímpica de Barcelona 2022

Jordi Hereu aconsegueix el suport del territori i promet posar la candidatura al servei del dese

Jordi Hereu va anar ahir al Pirineu a buscar suports, i n'hi va trobar. Tots a l'una. Fins i tot el temps, en un cap de setmana gèlid que amenaçava de deixar glaçat l'entusiasme dels alcaldes que van acompanyar Hereu en telecadira a la cota 2.500 de l'estació d'Espot, va somriure la candidatura olímpica i va regalar a l'alcalde un sol radiant per a la seva primera posada en escena al Pirineu. «El nostre projecte olímpic vol posar Barcelona al servei d'una millor vertebració del nostre país, vincular Barcelona amb el Pirineu és el millor projecte que Catalunya podrà presentar mai», va dir Hereu a peu de pistes.

Un dels que l'escoltaven de prop era l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. Fins i tot ell, recentment proclamat cap de llista de CiU per Lleida en les pròximes eleccions al Parlament, va exhibir sense complexos el suport al projecte iniciat per l'alcalde socialista de Barcelona: pot ser una bona oportunitat perquè el Pirineu català sigui conegut arreu del món i el motor dels projectes pendents en infraestructures i comunicacions, segons va dir en un col·loqui públic després d'un dinar entre els alcaldes. Ell i altres alcaldes van recordar ahir la necessitat de convertir en autovia l'eix Lleida-Val d'Aran, Lleida-la Seu d'Urgell-Andorra, l'eix pirinenc (N-260) i els túnels de la Bonaigua i de Comiols.

Això sí, Batalla va fer una petita estirada d'orelles a Hereu pel fet que els alcaldes del territori s'haguessin assabentat d'un projecte que els afecta de ple per la ràdio el mateix matí que Hereu el feia públic. «Un projecte d'aquestes característiques s'havia de portar amb una gran confidencialitat», li va replicar Hereu.

Aquesta va ser l'única discrepància. Pel que fa a la resta, tots a l'una: des de les capitals de comarca del Pirineu lleidatà fins al síndic de la Val d'Aran, el delegat del govern de la Generalitat al Pirineu i també l'alcalde de Lleida, ciutat que aspira a tenir un paper rellevant en la candidatura des d'un punt de vista logístic, com a pont d'enllaç entre la capital i les possibles subseus olímpiques del Pirineu lleidatà, i fins i tot com a possible subseu d'alguna modalitat esportiva.

A la trobada també hi eren els representants de les 10 estacions d'esquí alpí del Pirineu català, i empresaris del sector hoteler pirinenc.

«Comptem amb tots»

L'emplaçament escollit per a la trobada, el Pallars Sobirà, no és casual. Jordi Hereu va voler deixar clar que la candidatura per als Jocs Olímpics d'hivern voldrà sumar tot el Pirineu al projecte, també el de Lleida, més allunyat de Barcelona. Hereu volia eradicar així la impressió que la candidatura barcelonina concentraria les seus en les estacions més properes: les de la Cerdanya i el Ripollès. «Comptem amb tots», els va dir.

LES FRASES

FRANCÉS BOYA
SÍNDIC D'ARAN
«Hem d'agrair la valentia de Barcelona i del seu alcalde per una proposta que va més enllà de la seva ciutat i articula Catalunya com a país»
AGUSTÍ LÓPEZ
alcalde de sort
«Hem d'aplaudir l'aliança que està plantejant la candidatura de Barcelona amb el Pirineu»
ALBERT ALINS
alcalde del pont de suert
«La proposta ha generat molta il·lusió al territori i hem de fer un projecte guanyador»
ÀNGEL ROS
ALCALDE DE LLEIDA
«Una nació necessita que la seva capital lideri projectes de país, i amb aquest projecte Barcelona ho fa»
ALBERT BATALLA
alcalde de la seu d'urgell
«Cal la implicació de tothom. La confiança amb el territori ha de ser absoluta si volem que la candidatura sigui una proposta rigorosa»

la crònica

De la bici de Maragall a la moto de neu d'Hereu



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona