Societat

Noces d’argent de la Cuina de l’Arròs de Pals

Amb setze restaurants i dos molins, la campanya té nous objectius

La vint-i-cinquena edició de la promoció gastronòmica Pals i la Cuina de l’Arròs, que es va presentar ahir al mig dels arrossars de Pals, demostra la fusió entre la gastronomia i un producte de qualitat de la zona. Una aposta que es revalida un any més amb setze restaurants i dos molins, el Molí de Pals i el Molí de l’Estany de Pals.

La campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l’Arròs va començar l’any 1994 quan Ajuntament, molins i restaurants es van unir per treballar plegats amb l’objectiu de difondre Pals com a municipi turístic i l’arròs com a producte local amb un llarga història i tradició, perquè s’hi conrea des del segle XV. La iniciativa va sorgir de les xerrades que van mantenir el llavors regidor Jaume Gou i Martí Sabrià. Unes converses que van donar com a fruit la unió d’un producte de Pals, com és l’arròs, amb els restauradors i els hotelers de la zona.

L’alcalde de Pals i la regidora de Turisme, Sergi Brull i Sílvia Monar, respectivament, van agrair l’esforç dels restauradors i, molt especialment, dels pagesos. En el marc de les activitats previstes dins del cicle del conreu de l’arròs, destaquen també la plantada (9 juny), la segona mostra divulgativa de l’arròs i la sega tradicional, prevista pel mes d’octubre. També s’ofereixen visites guiades i cursos de cuina, que aquest any es faran per sorteig a causa de la gran demanda.

El conreu de l’arròs a Pals data del segle XV i al llarg de la història ha viscut tant èpoques pròsperes com de gran declivi entre els segle XVIII i XIX a causa de les epidèmies provocades per l’estancament de les aigües. Al principi del segle XX, el seu conreu va experimentar un nou impuls gràcies a les tècniques de reg introduïdes per Pere Coll i Rigau, que van erradicar aquesta problemàtica.L’arròs de Pals és singular per la seva textura i qualitat. La campanya tindrà lloc del 6 d’abril al 13 de maig i els preus dels menús van de 25 a 56 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia