Societat

Estudiants de llatí visiten el jaciment romà de Caldes

La trobada anual de l’ICE aplega 630 alumnes de quart d’ESO i una seixantena de professors

Tallers i teatre ajuden a reivindicar el món clàssic

Més de sis-cents alumnes de 33 instituts gironins –i un de Pineda de Mar i un altre de Calella (Maresme)– van visitar ahir les termes romanes de Caldes i el jaciment d’aquae calidae (aigües calentes). És la vuitena edició de la trobada, que organitzen l’equip de professors de llatí i grec i cultura clàssica que formen el grup ICE de cultura clàssica Dolors Condom (Institut de Ciències de l’Educació de la UdG).

Lina Vilamitjana és professora de l’institut Montgrí, de Torroella de Montgrí, i, juntament amb Montse Fiol, coordinadora del grup de l’ICE. El llatí és assignatura optativa a quart d’ESO, amb vista al batxillerat social i humanístic. La trobada permet que els alumnes comparteixin experiències. És alhora una manera de reivindicar que el llatí és viu i té presència a les aules. Hi va haver tallers de gladiadors i una obra de teatre.

En l’acte hi van col·laborar l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament. Hi van ser presents l’alcalde, Salvador Balliu; l’edil d’Educació, Àngela Frigolé, i el director dels serveis territorials, Josep Polanco. El cant del Gaudeamus igitur va cloure la jornada. Abans de Caldes, la trobada anual de llatí havia tingut lloc a Roses (dos cops) i a Girona (dos cops), entre altres municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia