Societat

Descarten el sentit únic per a la via que travessa Hostalric

L’alcalde considera que modificar la direcció dels vehicles a l’avinguda Coronel Estrada carregaria en excés el centre històric

Diu que a prop de les muralles guanyaran aparcaments

L’Ajuntament d’Hostalric ha descartat que la via que travessa el poble, l’avinguda Coronel Estrada, sigui de sentit únic. L’alcalde, Josep Antoni Frias (CiU), assenyala que molts veïns haurien de passar pel centre històric si el carrer fos en direcció nord (cap a Girona) i prou. “Això ha tornat a la situació anterior”, diu.

El juny de l’any passat, coincidint amb les obres a la plaça dels Bous, que ara és per aparcar i comprar amb un màxim d’una hora, i el nou pàrquing de Can Llensa, que estarà complet al maig, Frias havia explicat que es plantejaven que la via fos d’un sol sentit i que la C-35, la circumval·lació al poble, assumís l’hipotètic augment de vehicles que deixarien de passar pel centre.

Però l’equip de govern ho troba inviable: “El que passa és que hi ha un nucli de gent que viu al costat de l’estació que hauria de recular per anar en direcció a Girona, o bé hauria de fer una gran quantitat de giragonses pel centre històric i passar per molts carrers. El sentit únic carregaria el centre, quan ara tothom en treu circulació.”

Una ronda en el futur

Frias recorda que el pla general ja preveu que hi hagi “una circumval·lació des de davant de la comissaria [de la policia local] i fins a un gran supermercat [que és a prop de l’estació]”. Això formarà part del desenvolupament futur del municipi. “Ara la gent no està preparada per a un canvi”, diu amb referència a l’avinguda Coronel Estrada.

Recentment, el consistori ha tret mobiliari urbà de la plaça de la Vila, on ara hi ha 16 places per aparcar i comprar al poble (igual que a la plaça dels Bous). El batlle avança que pel que fa a davant de la muralla estan parlant amb veïns per guanyar set o vuit places a Coronel Estrada.

LA XIFRA

4,6
milions d’euros
és el pressupost del 2018 de l’Ajuntament d’Hostalric. Els onze regidors del ple hi van votar a favor.

Obres a les muralles amb contribucions

En l’últim ple, el dilluns 9, els onze regidors –set de CiU, tres d’ERC i un d’ICV-EUiA– van aprovar els comptes per al 2018 (4.633.730 euros), 1,1 milions dels quals són per a inversió. Hi haurà la cinquena intervenció a les muralles, a la qual es destinaran 252.639 euros. “Al just preu de l’expropiació dels garatges s’hi han destinat 174.000 euros”, informa l’Ajuntament en una nota de premsa. Hi haurà contribucions especials per als veïns. ERC hi va votar en contra i ICV-EUiA es va abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia