Societat

Neix la primera incubadora dedicada a la impressió 3D 

La impulsen el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l’institut tecnològic Leitat per posar a l’abast d’empreses, científics i emprenedors les darreres tecnologies en fabricació additiva

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), l’institut tecnològic Leitat i la Fundació Incyde impulsen conjuntament la creació de la primera incubadora tecnològica de Catalunya dedicada a la impressió 3D. El projecte neix amb una inversió inicial de 2,9 milions d’euros, que principalment procedeixen de fons Feder de la Unió Europea, i té previst oferir els seus serveis a entre 20 i 30 empreses manufactureres que seran triades per concurs pròximament. 

L’acceleradora permetrà al col·lectiu científic, així com a empreses i projectes emergents, conèixer la tecnologia 3D i incorporar-la als processos de producció en una gran varietat de sectors, com ara el de la salut, el biomèdic, el de l’automoció, el químic i l’aeroespacial.

Jordi Cornet, delegat de l’Estat al CZFB, remarca que com que “els canvis tecnològics són tan importants i ràpids, les empreses sovint no poden seguir-los, així que el paper del sector públic per ajudar les pimes a afegir-se a aquesta revolució tecnològica és molt important”.

La incubadora permetrà que es puguin fer peces reduint costos i pol·lució i optimitzant la gestió de les instal·lacions, ajudant les empreses a investigar i analitzar, “una demanda molt important que ara mateix no és atesa”. 

Es preveu que la nova infraestructura ocuparà uns 600 m² de la seu corporativa del CZFB i estarà adaptada amb l’equipament necessari per als primers projectes sol·licitats. També hi haurà una oficina de gestió i recepció dels serveis bàsics, una zona de disseny, producció i postprocessat, i espais flexibles per a treball en equip. 

El CZFB, titular de la incubadora, s’ocuparà de posar en marxa la infraestructura adquirint i contractant l’equipament i els serveis necessaris, mentre que Leitat serà el soci tecnològic i aportarà el seu coneixement del sector, el desenvolupament de l’estratègia d’innovació, el posicionament internacional i l’atracció de projectes i inversors.

LA XIFRA

900
empreses
rebran l’impacte directe o indirecte d’aquesta incubadora, segons les previsions dels impulsors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia