Societat

Les colles gironines fan pinya a Castelló d’Empúries

Bona salut castellera en la 7è trobada que reuneix Vailets de l’Empordà, Esperxats de l’Estany, Xerrics d’Olot, Minyons de Santa Cristina d’Aro, Marrecs de Salt i les colles de Figueres i les Gavarres

Prop de sis-cents castellers es van concentrar ahir al migdia davant de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries en la setena trobada que reuneix les set colles castelleres gironines: els Vailets de l’Empordà, els Esperxats de l’Estany, els Xerrics d’Olot, els Minyons de Santa Cristina d’Aro, els Marrecs de Salt, la colla de Figueres i la de les Gavarres.

La gran diada gironina és més una festa de germanor que un concurs. La idea d’una trobada anual gironina es va començar a Besalú, quan només hi havia tres colles a la demarcació: els Marrecs de Salt, la colla de Figueres i els Xerrics d’Olot. Quan es van consolidar les colles de noves creació, es va reprendre la trobada. Així, els Marrecs la van acollir a Quart fa dos anys i l’any passat la trobada es va realitzar a Olot. La d’ahir a Castelló d’Empúries, a la plaça on es van batejar els Vailets, era la tercera trobada des que s’ha prosseguit amb la diada gironina. “Al nord fem pinya”, van destacar els Marrecs. En general, l’actuació d’ahir va anar molt bé per a totes les colles. Els Marrecs van aixecar la primera torre de vuit de l’any, treballada sobretot a la baixada. En un sol cap de setmana han fet cinc castells de vuit, fet que és un bon senyal de cara a l’actuació del Temps de Flors. La colla de Figueres, amb el 5d7, va continuar demostrant que domina la gamma alta de 7 en una actuació molt solvent. Els Xerrics amb castells de 3d7 i 4d7 van dominar la gamma bàsica de 7. Els Esperxats es van mostrar com una colla en creixement que repeteix el 3d7 de l’any passat i encara de la millor manera l’actuació de la setmana que ve a Porqueres. La colla de les Gavarres va realitzar una actuació solvent en què es va destacar el 4d6a. Els Vailets van aixecar dos castells de 6 amb agulla i la torre. Van dominar la gamma de 6. L’actuació dels Minyons de Santa Cristina revela un gran moment: en fase individual van fer un 5d6 amb força seguretat que els va animar a intentar un 3d7 que va quedar en intent.

LA XIFRA

600
castellers
van participar en la setena trobada de les colles castelleres de la demarcació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.