Societat

Crida a la Bisbal en contra de les agressions sexuals

S’instal·larà un estand en els actes d’oci per informar pedagògicament de com fer front a una agressió sexista

La comissió contra les agressions sexistes als espais d’oci nocturn de la Bisbal ha estrenat el Punt Lila. Aquest ha estat un treball que ha rebut l’impuls de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal i el suport del Grup de Dones.

El Punt Lila, segons fonts del govern d’ERC, CUP i IC-EUiA, és un dels puntals d’aquesta iniciativa. Es tracta d’un estand informatiu que s’instal·larà als actes d’oci bisbalenc i on s’informarà pedagògicament de com fer front a una agressió sexista i de quin protocol cal seguir en qualsevol assetjament. Amb el lema No és no, la comissió continua posant l’accent en la necessitat de treballar per eradicar el masclisme i les violències sexuals. Després de diversos actes, el següent serà el 31 de maig a les Escoles Velles, on s’explicaran pautes bàsiques i protocol·làries per a primeres intervencions en situacions d’assetjament sexual i d’agressions sexistes en l’espai públic i contextos de festivitat.

Els últims anys s’ha aconseguit posar a les agendes públiques i polítiques les violències masclistes en l’àmbit privat, però cal remarcar que aquestes també es manifesten, en múltiples formes, a l’àmbit públic, als espais d’oci, laborals, etcètera. I, en aquest sentit, amb la campanya es volen fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc als espais públics, sovint en uns contextos d’oci on la informalitat sembla justificar de forma gairebé automàtica la profusió i la normalització d’actituds masclistes i LGTBIfòbiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia