Societat

Més gastronomia a la 2a Fira del Tap de Cassà

Se celebrarà del 8 al 10 de juny i s’hi aposta per la divulgació de la indústria del suro

La segona edició de la Fira del Tap de Cassà de Selva , que se celebrarà del 8 al 10 de juny, potenciarà les activitats que divulguin el món del suro i alhora busca atraure nous visitants, més enllà del públic específic del sector, amb reclams populars com la gastronomia. En aquest sentit, del programa d’activitats de la fira, destaca un showcooking el divendres 8 de juny a partir de les vuit del vespre a la plaça de la Coma amb el periodista i crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós i l’enòloga i viticultora Montserrat Molla, del Mas Molla de Calonge, i el cuiner Pep Nogué. L’activitat inclourà una demostració de com beure a galet i amb porró i un tast de vins de les Gavarres amb productes de Girona Excel·lent. El cuiner Pep Nogué prepararà tastets amb anxoves, formatges, olives i figues, i Garcia-Arbós ho maridarà amb vins de les Gavarres.

Els organitzadors també destaquen el xic-xec, el sopar dels vells tapers, el dissabte a la nit a Can Trinxeria, amb les cassolades cuinades per l’Entitat Gastronòmica de Cassà. El menú inclourà pollastre amb tripes de bacallà, pota i tripa de vedella, bacallà amb pebrot i tomata, i xai amb pèsols. La cançó de taverna dels Trefins rematarà el sopar.

Visites a fàbriques

La Fira del Tap també vol fer pedagogia del món surer, reivindicant un passat, present i també futur de Cassà i del seu entorn. S’han programat, vista també l’afluència de l’any passat, dues visites a les fàbrica de suro Francisco Oller el divendres 9 de juny, a les deu i a les onze del matí. L’exposició Arqueologia i taps a Can Trinxeria mostra l’evolució des de l’època romana fins a l’actualitat. La catedràtica d’arqueologia de la UAB Isabel Rodà de Llanza, el divendres a les set de la tarda a Can Trinxeria, explicarà la importància del mar en el comerç durant l’època romana i com el suro esdevé una peça clau per tapar les àmfores d’oli, de salaons, de vi... Es mantindran les demostracions de l’ofici de taper a la plaça de la Coma i de la pela del suro a Can Villalonga. En la vessant més sectorial, destaca el debat entre els empresaris Enric Vigas, de Palafrugell, i Joan Costa, de Cassà, el dissabte a dos quarts de set de la tarda. El diumenge, a dos quarts de set de la tarda, es presentarà l’opuscle Guia Contramarques, que ha recopilat el mestre artesà cassanenc Eduard Mestres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El nou contracte d’escombraries tindrà un pressupost anual de més de 7 milions

PALAFRUGELL
gastronomia

El Gastronomic Forum Barcelona (re)pensarà la restauració

Barcelona

L’emblema de Castelldefels posa a punt l’embolcall

CASTELLDEFELS
Xavier Llorente Cabratosa
Cap de l’oposició Vilajuïga (Assemblea per Vilajuïga)

“No tenim la seguretat que el govern faci una bona gestió”

Vilajuïga

Tornada a l’escola: la Fundació “la Caixa” acompanya més de 20.000 infants en situació vulnerable en l’inici de curs a Catalunya

OLOT

Llum verd a les Festes del Tura populars, gratuïtes i al carrer

Olot
Informació especial

El TERMCAT publica la terminologia de la Copa Amèrica en un diccionari en línia i un tríptic

FIGUERES

El reglament dels pisos de lloguer assequible, per a aspirants que no tinguin deutes

FIGUERES
SOCIETAT

Calella ‘blindarà’ un dies la Roca Grossa perquè s’hi faran rodatges

Calella