Més gastronomia a la 2a Fira del Tap de Cassà
Se celebrarà del 8 al 10 de juny i s’hi aposta per la divulgació de la indústria del suro
La segona edició de la Fira del Tap de Cassà de Selva , que se celebrarà del 8 al 10 de juny, potenciarà les activitats que divulguin el món del suro i alhora busca atraure nous visitants, més enllà del públic específic del sector, amb reclams populars com la gastronomia. En aquest sentit, del programa d’activitats de la fira, destaca un showcooking el divendres 8 de juny a partir de les vuit del vespre a la plaça de la Coma amb el periodista i crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós i l’enòloga i viticultora Montserrat Molla, del Mas Molla de Calonge, i el cuiner Pep Nogué. L’activitat inclourà una demostració de com beure a galet i amb porró i un tast de vins de les Gavarres amb productes de Girona Excel·lent. El cuiner Pep Nogué prepararà tastets amb anxoves, formatges, olives i figues, i Garcia-Arbós ho maridarà amb vins de les Gavarres.
Els organitzadors també destaquen el xic-xec, el sopar dels vells tapers, el dissabte a la nit a Can Trinxeria, amb les cassolades cuinades per l’Entitat Gastronòmica de Cassà. El menú inclourà pollastre amb tripes de bacallà, pota i tripa de vedella, bacallà amb pebrot i tomata, i xai amb pèsols. La cançó de taverna dels Trefins rematarà el sopar.
Visites a fàbriques
La Fira del Tap també vol fer pedagogia del món surer, reivindicant un passat, present i també futur de Cassà i del seu entorn. S’han programat, vista també l’afluència de l’any passat, dues visites a les fàbrica de suro Francisco Oller el divendres 9 de juny, a les deu i a les onze del matí. L’exposició Arqueologia i taps a Can Trinxeria mostra l’evolució des de l’època romana fins a l’actualitat. La catedràtica d’arqueologia de la UAB Isabel Rodà de Llanza, el divendres a les set de la tarda a Can Trinxeria, explicarà la importància del mar en el comerç durant l’època romana i com el suro esdevé una peça clau per tapar les àmfores d’oli, de salaons, de vi... Es mantindran les demostracions de l’ofici de taper a la plaça de la Coma i de la pela del suro a Can Villalonga. En la vessant més sectorial, destaca el debat entre els empresaris Enric Vigas, de Palafrugell, i Joan Costa, de Cassà, el dissabte a dos quarts de set de la tarda. El diumenge, a dos quarts de set de la tarda, es presentarà l’opuscle Guia Contramarques, que ha recopilat el mestre artesà cassanenc Eduard Mestres.