Societat

El Centre Social de Fornells durà el nom de l’1-O

Els tres grups amb representació al ple van aprovar-ho per unanimitat

El ple de Fornells de la Selva va aprovar dijous per unanimitat batejar amb el nom d’1 d’Octubre del 2017 el Centre Social, que va ser on es va votar el dia del referèndum. La idea que hi hagués un espai del municipi que recordés el compromís i la valentia dels ciutadans que van defensar les urnes va sorgir d’Independents per Fornells. La proposta d’aquest grup de veïns i veïnes era, però, que es canviés el nom del carrer on hi ha el Centre Social per tal que es digués 1 d’Octubre del 2017. Van presentar la petició a l’Ajuntament, amb 242 firmes que donaven suport a la iniciativa. Els membres d’Independents per Fornells expliquen que apostaven per l’opció del carrer perquè durant la jornada del referèndum s’hi va crear “un ambient molt bonic i pur”, “d’unió de poble” i de “resistència popular”.

Tant Independents per Fornells com l’Ajuntament van rebre i escoltar, però, l’opinió de veïns del carrer a qui no els convencia el canvi d’adreça. A diversos d’ells, a més, els agrada el nom actual de carrer Vicens Vives, l’il·lustre historiador gironí. Es va acordar aleshores una solució que beneficiés tothom. Els partits que conformen el ple (CiU, ERC i Veïns-CP) van consensuar que la nova denominació fos per a l’espai públic que va ser la seu del col·legi electoral. Es dirà Centre Social 1 d’Octubre del 2017 i s’hi col·locarà una placa per deixar testimoni “del digne comportament del poble de Fornells en un dia històric”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.