societat
220 explotacions en la tercera edició de Benvingut a Pagès
220 explotacions agràries i ramaderes, 280 allotjaments i 240 restaurants van participar ahir –i acabaran avui– en la que ja és la tercera edició del Benvingut a Pagès, un cap de setmana que serveix per apropar el món rural i del primer sector als ciutadans amb grans descomptes i ofertes i amb la possibilitat real de viure el camp o al mar en primera persona. Pagesos, agricultors, ramaders i pescadors d’arreu del país organitzen visites gratuïtes a les seves explotacions, oferta que es combina amb descomptes en hotels i cases rurals i amb menús especials als restaurants. Tot perquè centenars de persones puguin descobrir una part del país habitualment tancada a l’experiència urbana. L’objectiu d’aquestes jornades és clar: convidar els ciutadans a conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra en cellers, molins d’oli, hortes, cerveseries, formatgeries, granges de vedells, conills o gallines, etc. Tota una experiència que coincideix amb un cap de setmana de plena primavera, durant el qual el públic, que acostuma a ser familiar, pot acostar-se a conèixer l’origen de l’elaboració dels productes que es consumeixen cada dia al nostre país. Aquest any i com a novetat s’han programat diverses rutes al voltant de les explotacions, en total, més de 130 activitats. En les dues primeres edicions Benvinguts a Pagès va sumar 30.000 visites. L’esdeveniment proposa una oferta lúdica, turística i gastronòmica que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a donar valor a la pagesia.