Societat

Quartet de 9

Els Marrecs de Salt, Colla Joves, Jove de Tarragona i Castellers de Sants descarreguen els seus primers 3 de 9 de la temporada i s’afegeixen al ‘club’ de les colles de nou, en un cap de setmana molt productiu

El món casteller va viure un cap de setmana molt productiu, amb quatre colles més que s’afegeixen al club de les que han fet castells de nou pisos. Eren quatre i ja en són vuit. En aquest sentit, la festa va començar dissabte a Valls, l’Arboç i Barcelona i es va cloure diumenge a Salt.

“Sortim de plaça, amb el cap ben alt, Marrecs de Salt!”, va acabar cantant la colla, eufòrica, després de descarregar un senyor 3 de 9 en una demostració de casta castellera, amb determinació en l’atac i enteresa notable per controlar l’excitació de la baixada, amb el folre picant ferro i el tronc defensant la descarregada. De fet, va ser una sorpresa monumental quan la seva cap, Iruna Rigau, una guerrera de les places, va anunciar la bomba per a la segona tanda de la trobada de les colles de l’Eix. La resta, està explicada. Grans Marrecs!

A quinze dies del gran derbi vallenc de Sant Joan, la Colla Joves es va presentar a la diada del Patí, de la qual n’és l’amfitriona, amb dues estrenes de qualitat. I d’entrada va abordar la primera, un 5 de 8 que va pujar serè però que va quedar amb els dos pilars del pom de dalt massa separats. L’imprevist va dificultar el traspàs de l’enxaneta, experimentada, que va saber trobar la solució correcta. Tot plegat amb un tronc ben posicionat durant tota l’execució. En qualsevol cas, i pensant en una possible supercatedral, al castell li falta assaig.

La Joves van encarar en segona tanda el 3 de 9, que va marcar un ascens sense presses i mantenint la mida. La baixada va requerir defensa, però sempre mantenint l’estructura sota control. Amb els dos objectius prioritats superats, la colla no va poder acabar, però, l’actuació neta, perquè tant el 3 de 8 amb el pilar com el pilar de 7 –dos castells que enguany ha descarregat– li van caure després de la coronació. La Joves transmet bones sensacions.

L’afició que va anar al Patí per presenciar una actuació que, sigui dit de passada, tot i el cartell –excessiu– de cinc colles, va transcórrer amb celeritat, també va gaudir d’un segon castell de nou pisos, en aquest cas amb la signatura d’una Jove Xiquets de Tarragona molt fiable.

Els tarragonins tenien molt clar el redit que volien treure de la seva visita a Valls i la primera ordre a files va ser per formar el peu del 3 de 9. Execució solvent, amb un tronc amb cares noves a la rengla, que va portar la iniciativa anticipant-se a qualsevol imprevist. Tot seguit, la Jove va segellar la seva millor sèrie de l’any amb l’estrena del 4 de 8 amb l’agulla i amb un 5 de 8 cada vegada més afinat. La colla es va acomiadar amb el pilar de sis.

També els Castellers de Barcelona van anar d’estrena al Patí. A una setmana de la diada del seu aniversari, els barcelonins van descarregar el 2 de 8, que va presentar problemes molt seriosos però que finalment es va poder salvar, la qual cosa sempre és un mèrit. Quan el castell es complica, com va ser el cas, posa a prova la capacitat tècnica i la fortalesa mental dels castellers que, si se’n surten, surten enfortits de l’experiència.

Cap problema, en canvi, van tenir els Moixiganguers d’Igualada amb el seu 2 de 8, que cada dia tenen més ben apamat. Van completar el cartell els Nens del Vendrell, amb el 3 de 8 com a millor castell assolit.

Però la millor actuació del cap de setmana va signar-la, una vegada més, la Colla Vella, en aquest cas a l’Arboç. En el millor començament de campanya que se li recorda, els rosats van tornar a oferir un recital de castellística, amb el 3 de 9 com a castell bandera, flanquejat pel 5 de 8 i el 4 de 8 amb el pilar. Aquestes dues construccions, la Vella les té al punt per convertir-les en els dos prínceps de la gamma extra amb què vol conquerir la plaça del Blat el 24 de juny, amb un programa que podria incloure el 9 de 8 com a tercer castell.

Simultàniament, a Barcelona, els Castellers de Sants també es cosien els galons de 9 tot descarregant un 3 de 9 que va començar amb el típics nervis pel fet de ser el primer, però que es van anar dominant a base de concentració i categoria. A més a més, els borinots van fer el segon 5 de 8, en una clara demostració que el motor accelera bé.

VALLS PLAÇA DEL PATI

Joves Xiquets de Valls:
5/8, 3/9f, 3/8a(c), P/7f(c)
Jove Xiquets de Tarragona:
3/9f, 4/8a, 5/8, P/6
Castellers de Barcelona:
3/8, 2/8f, 4/8, vano de 5
Moixiganguers d’Igualada:
2/8f, 3/8, 4/8, vano de 5
Nens del Vendrell:
3/8, 4/8, 2/7, P/5
Altres actuacions

Dissabte 9 de juny

L’Arboç

Vella dels Xiquets de Valls:

5/8, 3/9f, 4/8a, P/7f

Bordegassos de Vilanova:

id2/7, 2/7, 4/8, 5/7, P/5

Jove de Castellers de Sitges:

5/7, id4/7a, id4/7, 4/7,P/5

Minyons de l’Arboç:

4/7, 3/6a, 3/6, P/4

Barcelona

Castellers de Sants:

2/8f, 3/9f, 5/8, vano de 5

Castellers de Terrassa:

5/7, 2/7, 3/8, P/5

Xiquets de Tarragona:

2/7, 4/7a, 4/7, vano de 5

Súria

Minyons de Terrassa:

5/7, 3/8, 4/8, P/6(c)

Tirallongues de Manresa:

5/7, 4/8, 2/7, 2P/5

Salats de Súria:

2/6, 3/6, 3/6a, 2P/4

Diumenge 10 de juny

Salt

Marrecs de Salt:

4/8, 3/9f, 2/8f, 3P/5

Sagals d’Osona:

3/8, 2/7, 4/7, P/5

Tirallongues de Manresa:

4/8, 4/7a, 3/7, P/5

Castellers de Lleida:

4/7a, 5/7, 4/7, P/5

Sabadell

Castellers de Sabadell:

4/8, 7/7, 5/7, vano de 5

Castellers de Sant Cugat:

5/8(c), 4/7, 3/7, 2P/4

Sant Pere i Sant Pau:

2/7, 4/7a, 4/7, vano de 5

Barcelona

Castellers Vila de Gràcia:

id4/8, id4/8, 2/7, id3/8, P/5

Castellers de Badalona:

3/7, 4/7, 4/6a, P/5

Colla Cast. Figueres:

3/7, 4/7a, 4/7, P/4



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
memòria

Els descendents d’espoliats pel franquisme, a l’expectativa

barcelona
societat

La plataforma ‘No és un vial’ diu tenir el compromís d’Illa per fer la variant

olot
salut

L’OMS aprova la primera vacuna global contra l’mpox

barcelona
societat

Illa afirma que acollir els nouvinguts no posa en perill la identitat catalana

olot
partits

Colau lliga el seu futur a l’articulació d’un gran front de les esquerres

barcelona

Millores als patis, pavellons i patrimoni, l’escollit al pressupost participatiu de Castellar

CASTELLAR DEL VALLÈS

Un 8,3% més de visites al Tibidabo durant l’estiu amb l’obertura de Merlí

BARCELONA

Renfe recupera el servei a a l’R4 i l’R8 entre Martorell Central i Molins de Rei-Granollers Centre

CASTELLBISBAL
política

Demana a Illa una solució per a la saturació del servei d’urgències durant l’estiu

blanes