Societat

societat

Vilanova estrena la nova plaça del Port, projectada fa 15 anys

Vilanova i la Geltrú ha estrenat la reforma de la plaça del Port, punt final a un projecte que feia més de quinze anys que era sobre la taula dels diferents governs municipals. Ahir es van inaugurar oficialment aquesta obra, en què la Generalitat ha invertit 870.000 euros, amb els quals s’han retirat diverses tanques per integrar l’espai amb el port esportiu i pesquer i també s’ha remodelat tot el paviment, 13.000 m².

“Volem aprofitar al màxim la potencialitat de la façana marítima, a la qual vivíem d’esquena”, va destacar l’alcaldessa, Neus Lloveras. Al seu torn, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assegurar que la Generalitat continuarà invertint en aquesta zona de la ciutat per acabar la reforma d’espais com el passeig Marítim, si bé sense concretar dates. L’espai inaugurat s’ha convertit en la plaça més gran de la ciutat, que Calvet va definir com una “finestra a la mar”, perquè s’han eliminat les tanques que separaven l’anterior plaça de l’accés al port i la que delimitava la nau de Dradisa que encara es manté a la zona mentre s’espera disposar de pressupost per enderrocar-la i aixecar un nou edifici. “Sempre és difícil aconseguir una bona relació entre el port i la ciutat, però aquest és un magnífic exemple d’integració”, va afegir-hi el conseller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia