Societat

El Port de la Selva, capital de parapent el cap de setmana

La platja acull l’arribada de la prova X-Pyr 2018, que reuneix els millors muntanyistes parapentistes del món

La platja del Port de la Selva serà l’escenari aquest cap de setmana –dies 29, 30 de juny i 1 de juliol– de l’arribada de la competició X-Pyr : els concursants arriben al Port de la Selva, després de creuar els Pirineus de costa a costa volant en parapent i corrent, en una prova considerada la competició més extrema i dura del món de la disciplina parapent-muntanyisme. Els concursants van sortir de la platja d’Hondarribia, al País Basc, el 24 de juny, i el primer a la meta ha estat el suís Chrigel Maurer, guanyador destacat, que va arribar al municipi alt-empordanès el 28 de juny ; entre dos i tres dies després, aquest cap de cap de setmana, s’espera que arribi el gruix dels participants.

Les normes de la competició són tan senzilles com dures: per cobrir el trajecte costa a costa els participants només ho poden fer corrent o volant en parapent (sense motor), utilitzant els vents i els corrents tèrmics ascendents com a propulsor. És habitual que volin a més de 3.000 metres d’alçada i, si tenen un bon dia, poden superar els 200 km de distància en un sol vol. Per seguretat, tots els participants descansen de nit i no està permès avançar entre les 22.30 h i les 5.30 h del matí. El públic es concentrarà aquest cap de setmana a la platja de la Ribera del Port de la Selva per veure l’arribada dels participants i un sistema de geolocalització per satèl·lit permetrà seguir els concursants en temps real. Per amenitzar l’espera també s’han previst vols de demostració des de Sant Pere de Rodes fins a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia