Societat

Les vedrunes deixen Olot després de 171 anys de servei a l’hospital

Han tingut cura dels malalts de l’antic Sant Jaume fins al trasllat al nou centre

En l’actualitat, hi havia quatre germanes que ara es traslladen a Caldes

Les germanes vedrunes deixen la ciutat d’Olot després de 171 anys de presència continuada a l’antic hospital Sant Jaume i al geriàtric del mateix nom, des que s’ha traslladat el centre sanitari a les noves instal·lacions. Les germanes Pilar, Claudina, Mercè i Magdalena deixen Olot, algunes després de més de 40 anys. Amb elles, un total de 59 germanes han format part de la comunitat d’Olot que durant 171 anys ha estat al servei dels malalts d’Olot i comarca. Es retiren a una residència que la congregació té a Caldes de Malavella.

L’Ajuntament d’Olot ha homenatjat les monges, en el marc dels actes de celebració de la festivitat de Sant Jaume, que han començat amb la xerrada L’hospital Sant Jaume i la comunitat religiosa de les carmelites, de l’historiador Jep Costa. Posteriorment, hi ha hagut els parlaments de Montse Fontàs, en representació dels treballadors del centre; de l’exalcaldessa Isabel Brussosa, que ha llegit un text en nom dels voluntaris i avis, i de la germana Dolors Sitjes, superiora de la comunitat religiosa de les Carmelites Vedrunes a Girona. Posteriorment, hi han intervingut el gerent de l’hospital Sant Jaume, Josep Maria Padrosa, i l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, que han agraït a les germanes la seva dedicació i servei a l’hospital i la ciutat. La germana Magdalena, en nom de la comunitat carmelita vedruna, s’ha dirigit als assistents que han omplert el pati de l’antic hospital.

LES XIFRES

59
germanes vedrunes
han residit i treballat a les instal·lacions de l’antic hospital Sant Jaume.
4
germanes
de la congregació gironina hi ha hagut durant aquests últims anys a la capital garrotxina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia