Societat

Valls recupera el sabor del gran derbi

La Vella carrega el 3 de 10 i fa la millor actuació, però la Joves es reivindica descarregant el 2 de 8 net

Remata la millor actuació de l’any amb el pilar de 7

Fabulós! La Colla Vella i la Colla Joves van protagonitzar una actuació de la Firagost que va recuperar el sabor dels grans derbis que fan de Valls el temple del món casteller. Després que la Joves obrís plaça amb un 3 de 9 per escalfar els motors i la Vella, al seu torn, descarregués el seu primer gamma extra en forma d’un 5 de 9 imperial, amb una descarregada lluitada però sempre mantenint la supercatedral sota control, la plaça del Blat es va disposar a viure una segona ronda memorable. Sense voler renunciar a un protagonisme també estel·lar, la Joves va sorprendre la concurrència ordenant formació per atacar el 2 de 8 net, el seu santcrist gros. L’execució va ser èpica, amb una defensa extraordinària a tots i cadascun dels pisos per completar una demostració de casta i orgull d’aquelles que no s’obliden.

Mirant de controlar les emocions, la Vella va afrontar tot seguit l’assalt al seu gran objectiu, un 3 de 10 que va pujar amb les manilles rectificant posicions massa aviat. Amb tot, el castell es va poder coronar amb determinació, però els nervis –lògics– als pisos superiors van precipitar una baixada indefensable.

En la tercera ronda, a la Joves li va caure després de carregar-lo i de manera força inexplicable el 4 de 9 que estrenava i que, tot i pujar mal agafat al folre, semblava que s’hauria pogut defensar. És el que té la Joves, capaç de fer el castell més valorat de la nit i de patinar amb el que menys hauria de costar-li.

A la Colla Vella, al seu torn, la caiguda del 3 de 10 no va fer-li alterar els plans i, en un missatge de colla potent i mentalment fortíssima, va encarar tot un 4 de 9 amb el pilar que va necessitar un plus de força i concentració per resoldre els problemes que l’execució va anar generant, amb menció especial per al terç del pilar, que se li havia girat perillosament. Quina defensa! La Vella va rematar la millor actuació de l’any amb el pilar de 7. Impressionant. Valls és Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia