opinió. Presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp

Treballant per la igualtat d'oportunitats

Avui és el Dia Internacional de les Dones, un bon moment per fer balanç de la feina feta per fomentar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones des del Consell Comarcal de l'Alt Camp. L'ens supramunicipal que presideixo va crear fa poc més d'un any el Servei d'Igualtat d'Oportunitats, inclòs dins l'àrea de Promoció i Desenvolupament Local. Aquest servei està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu i impulsat per la direcció general d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball de la Generalitat, en conveni amb les diputacions provincials.

Fa una setmana, una desena de càrrecs electes de la comarca participaven en una sessió formativa en matèria de polítiques locals de gènere adreçada als ajuntaments de la comarca. Després de Setmana Santa es faran noves sessions dirigides al personal dels ajuntaments de la comarca. La tasca del Servei d'Igualtat d'Oportunitats també és interna i estem elaborant el pla d'igualtat del Consell Comarcal, del qual ja s'han derivat eines com ara el protocol davant l'assetjament sexual i per raó de sexe.

S'ha informat el teixit empresarial de la comarca sobre els beneficis de l'aplicació de la llei 3/2007 per la igualtat efectiva entre homes i dones en l'àmbit laboral. La implantació de plans d'igualtat i de mesures per a noves gestions del temps poden aportar grans beneficis a les empreses. Aquestes mesures milloren el clima laboral i augmenta el grau de compromís i d'identificació de la plantilla amb els objectius de l'empresa. Per tant, s'incrementen la productivitat i la qualitat com a marca d'empresa. D'altra banda, s'ha comprovat que hi ha una reducció de l'estrès i, per tant, una reducció dels costos que suposen la rotació i les baixes del personal.

També s'està treballant amb els i les adolescents, amb la posada en marxa del taller per combatre la segregació horitzontal als instituts de l'Alt Camp. L'objectiu final és trencar els estereotips de gènere en relació amb les professions. Des del Servei d'Igualtat d'Oportunitats es fomenta la transversalitat amb la resta de serveis i àrees del Consell Comarcal. Exemples d'aquest treball continu i coordinat són el programa Eines per a la crisi, on es va fer un taller d'apoderament i per a la recerca de feina, o el pla comarcal de polítiques de dones i de gènere a l'Alt Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.