Societat

Celrà reunirà en un congrés els piulaires més influents

L’esdeveniment tindrà lloc l’1 de setembre, al centre cívic La Fàbrica

Hi haurà la intervenció de 28 ‘influencers’ a les xarxes socials en matèria de política catalana, com ara Rufián, Boya i Cotarelo

“Piulaires de reconegut prestigi a les xarxes socials aprofitaran l’esdeveniment per a desvirtualitzar-se i compartir experiències amb el públic, mitjançant taules rodones o a través de retransmissions.” L’organització descriu així el primer Congrés de Piulaires per la República Catalana, que tindrà lloc l’1 de setembre al centre cívic La Fàbrica de Celrà. Està previst que participin a l’acte 28 dels influencers més actius o seguits a Twitter en qüestió de política catalana, com ara Míriam Nogueras, Gabriel Rufián, Albano-Dante Fachín, Lluís Llach, Toni Strubell i Anna Arqué.

A un quart de deu del matí començarà la venda d’entrades a la recepció del recinte, a un preu de dos euros (un euro es donarà a la caixa de solidaritat i l’altre anirà destinat a cobrir despeses de la jornada). A les 10.30 h, es farà la inauguració per part de l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà. Tot seguit hi haurà una presentació dels membres de l’organització. El congrés és impulsat per l’associació sense ànim de lucre Xarxa Republicana, que és constituïda per Salvador Ribot, Jordi Solé i Àlex Castells.

Ponències i debats

Al llarg del dia s’emetran vídeos amb la intervenció de Carles Puigdemont, Josep Valtònyc i Tamara Carrasco. A banda, Ramón Cotarelo farà a La Fàbrica una ponència titulada El dret a ser i Lluís Llach en pronunciarà una altra entorn de la llibertat d’expressió. I, a les 13.50h, hi ha programats parlaments de membres d’Òmnium i de l’ANC.

El primer debat (11.50 h) el centrarà la pregunta: “Ha substituït Twitter els mitjans de comunicació tradicionals?” Es podran escoltar les opinions de Míriam Nogueras, Mireia Boya, Gabriel Rufián, Albano-Dante Fachín, Bernat Castro, Toni Strubell i Cristina de Haro. Hi haurà, entre el matí i la tarda, tres debats més. Albert Donaire, Sergi Martínez, Carme Minguella, Mark Serra, Ramir De Porrata-Doria, Marc Martínez i María Cabello prendran part del Debat entre Lliurepensadors.

Poc després de dos quarts de cinc de la tarda, Joan Mangues, Gemma Juanhuix, Joan Canadell, Anna Arqué, Pol Molina, Jose Rodríguez i Mònica Rebull aportaran el seu punt de vista en relació amb aquesta qüestió: “És l’#ExèrcitPiulador independentista una estructura d’Estat?” I, el darrer, també té format de pregunta: “Són les xarxes socials eines per aconseguir la igualtat home-dona?” Hi exposaran el seu parer Taty Domínguez, Eduard Cabús, Sonia Reche, Vicenç Bacardit, Albert Castellón, Marisa Martínez i Víctor Riverola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia