Més d’un centenar de busos a la demarcació per la Diada
Hi ha 16 autocars plens a la ciutat de Girona, on ja s’han superat les 5.000 samarretes venudes
Un músic, veí de Flaçà, tocarà la bateria sis dies seguits a La Mirona per exigir la llibertat dels presos
Exigir la sobirania de Catalunya, el seu dret d’autodeterminació i que s’apliquin els resultats del referèndum de l’1 d’octubre. Aquests són alguns dels clams i reivindicacions que aquest any sonaran amb força a la Diagonal de Barcelona, durant la manifestació de la Diada. A les comarques gironines ja hi havia, durant les últimes setmanes d’agost, més de 120 autobusos plens que es dirigiran cap a la capital catalana per assistir a l’acte central de l’Onze de Setembre. Aquesta xifra ha crescut des d’aleshores i, arreu del país, hi ha uns 800 busos complets. “Ara com ara, a la demarcació tenim un nombre d’inscrits similar al que hi havia just a la mateixa època del 2017. Més enllà de la ciutat de Girona, on hi ha 16 autocars omplerts, enguany s’estan organitzant molts busos des de poblacions més petites del conjunt de la demarcació.” Així ho explica el coordinador de l’ANC a Girona, Àdam Bertran. Fonts de l’entitat, a més, afirmen que en diversos municipis gironins “s’hi han superat fins i tot els autobusos de l’any passat i estan buscant autocars com desesperats”. Aquesta situació, per exemple, es dona la Bisbal d’Empordà, on hi ha unes setanta persones a la llista d’espera. D’altra banda, l’ANC indica que s’ha incrementat la venda de samarretes oficials de la Diada en comparació amb el 2017 i, de fet, tan sols a la capital gironina ja se n’han venut més de 5.000.
Coincidint amb la concentració de cada dilluns a la plaça del Vi de Girona per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats, ahir es va fer un assaig de l’acte de la Diada. Centenars de persones hi van assistir amb la samarreta rosa, estelades, pancartes, cartells i llaços grocs. Primer va sonar una cançó tocada amb gralla. Després es va fer un silenci absolut de 15 segons i, a continuació, va començar una gran onada. A mesura que avançava, la gent aixecava les insígnies i cridava el lema que desitjava. Alguns dels que es van sentir van ser “Per una República feminista”, “Igualtat”, “Independència sí o sí” i “Per un país ecologista”.
Rècord Guinness
Una meritòria iniciativa és la del músic David Ferrer, veí de Flaçà, per exigir la llibertat dels presos polítics catalans. Per tal que la injustícia que pateixen continuï tenint ressò en l’àmbit estatal i internacional, tocarà la bateria durant sis dies seguits a La Mirona de Salt. Començarà el dimecres a mitjanit i no pararà fins a l’11 de setembre, parant només 20 minuts cada quatre hores. Si aconsegueix el repte, la seva fita entrarà de ple en el llibre Guinness. El propòsit de Ferrer és assolir 144 hores tocant la bateria i, actualment, el rècord està en 133 hores i 3 minuts.