Societat

Audiovisual a Caldes contra el sexisme

Un vídeo de nou joves denuncia discriminacions del dia a dia

“Trobem que passen més del que la gent es pensa”

Un grup de nou adolescents de Caldes de Malavella s’han rebel·lat contra situacions de violència sexista i, amb l’ajut del personal de Ca la Romana (àrea de Joventut), han editat un audiovisual. Per a tu, per a mi, per a totes serà presentat divendres al vespre (a les 20) al Teatre Municipal de Caldes.

El cartell de l’acte deixa clar que la idea, el guió i la direcció han estat cosa de l’Andrea, la Paula, la Júlia, l’Eva, l’Aleia, la Marina, la Jordina, la Natàlia i la Violant. Aleia Jou, estudiant de quart d’ESO a l’institut de Caldes, explica que tot arrenca quan una amiga de la Violant va ser víctima d’una agressió.

Aina Quintana i Júlia Riera han vetllat per la gravació i l’edició de l’audiovisual, que recull un seguit d’escenes quotidianes, “de discriminació”, explica Jou. “Hem fet el vídeo perquè trobem que això és més habitual del que la gent es pensa.” En una de les escenes, es pot veure com dues amigues en menyspreen una altra a la piscina municipal.

“Una necessitat”

La tècnica de Joventut de l’Ajuntament, Núria Riuró, recorda que el projecte neix “de la necessitat de les joves” de fer públiques actituds de menyspreu a noies i a persones del col·lectiu LGTBI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia