Societat

Cinc dies per votar de forma telemàtica en els comptes participatius de Caldes

L’Ajuntament editarà uns vídeos de les cinc propostes finalistes

L’última setmana de novembre els veïns de més de 16 anys triaran a què es destinen 80.000 euros

La primera edició dels pressupostos participatius de Caldes de Malavella ja ha definit els cinc projectes finalistes, que es votaran durant cinc dies de novembre de manera telemàtica. L’equip de govern, de CiU, hi destinarà 80.000 euros, que en principi executarà abans del desembre del 2019.

El taller de participació del dilluns 15 al Casino va permetre filtrar les tretze propostes avalades pels tècnics de l’Ajuntament de Caldes, que reben el suport de l’empresa Portacabot. Segons informa el consistori, els cinc projectes són, per ordre de votació: millora de l’aparcament de l’estació de tren i el seu entorn; instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals; millora dels parcs infantils; senyalització d’un carril bici escolar, i espais per a l’estacionament i carril bici Caldes-Cassà-Llagostera.

A través d’una tauleta

L’Ajuntament editarà uns vídeos de presentació dels projectes perquè la ciutadania els pugui conèixer. Del dilluns 26 al divendres 30 de novembre els veïns de més de 16 anys empadronats al municipi podran dir-hi la seva. La votació serà exclusivament temàtica, tot i que qui ho vulgui podrà anar a l’ajuntament a votar a través d’una tauleta i amb el suport de personal municipal.

Els primers pressupostos participatius de Caldes havien començat amb una fase de recollida de propostes, en què se’n van presentar 76, que es van deixar en llocs habilitats, com ara la biblioteca o el casal d’avis. Se’n va fer una tria perquè havien de ser viables i de competència municipal.

LA XIFRA

13
projectes
van passar el filtre de la reunió del dia 15 a Caldes, d’on van sortir els cinc finalistes que es votaran.

LA FRASE

És bo que la gent hi dediqui una estona i pensi en clau de poble, no només en el carrer de casa seva
Sergi Mir
REGIDOR DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE CALDES DE MALAVELLA (cIu)

Acte públic per conèixer la tria guanyadora

L’Ajuntament de Caldes de Malavella difondrà els cinc projectes finalistes amb un vídeo i, a l’hora de votar, els que ja s’hagin registrat en el període de presentació de propostes podran exercir el seu vot de manera electrònica. Si no, caldrà anar a registrar-se a la base de dades del procés. El consistori preveu organitzar un acte públic al desembre en què es coneixerà la tria (o tries) guanyadora. Hi destinaran 80.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia