Societat

Amplien el dispositiu de recerca de l’home desaparegut a la platja de Sitges

A les llanxes i embarcacions desplegades al matí s’hi sumen dos helicòpters i un buc de Salvament Marítim

El dispositiu de recerca de l’home desaparegut dimecres al vespre a la platja de Garraf , a Sitges, s’ha ampliat aquest dissabte al migdia amb nous efectius. Des de primera hora del matí hi treballaven l’embarcació Salvamar Mintaka de Salvament Marítim, submarinistes de la unitat subaquàtica dels Mossos d’Esquadra i del Grup Especial d’Operacions (GEOS) de la Guàrdia Civil, així com una llanxa de la Creu Roja.

Hores més tard s’hi han sumat dos helicòpters i el buc Salvamar Polaris de Salvament Marítim. Tot i que la recerca de l’home se centra en el mar, la policia no descarta altres hipòtesi, si bé a hores d’ara els Mossos d’Esquadra no han trobat cap indici de violència.

Durant el tercer dia de recerca, aquest dissabte el dispositiu ressegueix de nou una àmplia franja que va des de la costa fins mar endins, focalitzada especialment entre Port Garraf i Port Ginesta -a tocar de Castelldefels-. L’operatiu està analitzant amb atenció el perfil del Massís del Garraf al mar i aquest matí s’ha acostat puntualment fins el moll de Vallcarca.

La principal hipòtesi en què treballen els investigadors és que l’home va entrar a l’aigua a banyar-se malgrat la mala mar que hi havia el passat dimecres 31 d’octubre al vespre. Segons va relatar la família a la policia en el moment de denunciar la desaparició, l’home, de 50 anys i veí de Sant Boi de Llobregat, tenia una àmplia experiència en travesses a mar obert.

Fonts properes a la investigació han apuntat que la càmera de seguretat d’un hotel situat a peu de platja al nucli de Garraf constata com l’home va aparcar prop de la sorra i va sortir del vehicle en direcció a la platja. De fet, la policia va localitzar el vehicle al mateix lloc on va aparcar i també va trobar la roba de l’home a la sorra.

Les imatges de les càmeres de l’hotel, però, no permeten veure el moment en què l’home hauria entrat a l’aigua. És per aquest motiu que, malgrat la investigació es centra en localitzar-lo dins el mar, no es descarten altres hipòtesis que permetin resoldre la desaparició. Amb tot, a hores d’ara la policia no ha trobat cap indici violència.

Al llarg d’aquest dissabte, un equip de psicòlegs dels Mossos d’Esquadra acompanya els familiars i amics del desaparegut que s’han apropat a la zona de Garraf per seguir de prop el dispositiu de recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

memòria

Els descendents d’espoliats pel franquisme, a l’expectativa

barcelona
societat

La plataforma ‘No és un vial’ diu tenir el compromís d’Illa per fer la variant

olot
salut

L’OMS aprova la primera vacuna global contra l’mpox

barcelona
societat

Illa afirma que acollir els nouvinguts no posa en perill la identitat catalana

olot
partits

Colau lliga el seu futur a l’articulació d’un gran front de les esquerres

barcelona

Millores als patis, pavellons i patrimoni, l’escollit al pressupost participatiu de Castellar

CASTELLAR DEL VALLÈS

Un 8,3% més de visites al Tibidabo durant l’estiu amb l’obertura de Merlí

BARCELONA

Renfe recupera el servei a a l’R4 i l’R8 entre Martorell Central i Molins de Rei-Granollers Centre

CASTELLBISBAL
política

Demana a Illa una solució per a la saturació del servei d’urgències durant l’estiu

blanes