Recull la història de la societat recreativa de la Indústria d’Olot
L’olotina Pilar Riera fa un repàs dels 133 anys d’aquesta entitat i de les associacions que s’hi van aplegar
És de l’editorial Oliveras i es presenta dissabte
L’olotina Pilar Riera (Olot 1955) recull en un llibre la història de la Sociedad Recrativa de Industria y Comercio, creada el 1859 i coneguda a Olot popularment com la Indústria. Aquesta societat, que es va constituir per generar activitat cultural i d’oci, va desaparèixer en la dècada dels 90 del segle passat. L’edifici de dues plantes del carrer Serra Ginesta ha aplegat diverses activitats i moltes entitats fins fa relativament poc. Ara només hi sobreviu un comerç a l’antiga discoteca Envelat del Follet i més tard Pai-Pai. Curiosament, aquest comerç manté l’espectacular i emblemàtica làmpada de la discoteca, obra de l’artista Lluís Güell.
Riera explica que va escriure aquest llibre perquè tenia molta informació sobre la Indústria i fins ara només hi havia referències escadusseres a la premsa local i en algun llibre d’història local. Riera explica que, des del principi i fins als anys 70, la sala de ball va ser l’eix central de l’activitat de l’entitat, però que també tenia un cercle musical que organitzava concerts de jazz i música clàssica.
A més, informa que l’ens tenia més d’una colla sardanista, equips de futbol, escacs, tennis de taula, i, entre altres actius, una penya de travesses amb el nom del polèmic i mític àrbitre Guruceta. També diu que participava com a entitat en molts dels esdeveniments de la ciutat, o que s’hi feien festes en alguns moments molt populars com ara el comiat de quintos i la festa de las modistillas.
I, finalment, recorda que l’edifici va ser un vertader punt de trobada social, que aixoplugava un gran nombre d’entitats. El llibre, editat per l’editorial Oliveras de Sant Joan les Fonts, es presenta dissabte vinent a la sala d’actes de Can Trincheria a les sis de la tarda.