Societat

Operació policial a la Jonquera contra el tràfic de persones i la prostitució

Desenes d’efectius de la Guàrdia Civil escorcollen des de primera hora del matí pisos en tres punts del municipi en una intervenció d’abast internacional

Operatiu policial de la Guàrdia Civil a la Jonquera (Alt Empordà) contra el tràfic de persones i la prostitució. Desenes d’efectius del cos han estat escorcollant des de les set del matí pisos en tres punts del municipi, entre els quals hi ha el polèmic bloc ocupat del carrer Lluís Companys. També hi ha participat a primera hora un helicòpter del cos. Els agents s’han emportat almenys un detingut pels volts de les deu del matí i també han tret diverses dones que haurien estat víctimes de la xarxa d’abast internacional. Els agents també s’han emportat diverses caixes amb documentació dels immobles on han entrat.

Desenes d’efectius de la Guàrdia Civil de paisà i de la Unitat Central Operativa (UCO) han participat en un operatiu policial a la Jonquera contra el tràfic de persones i la prostitució d’abast internacional. Els agents han arribat al municipi pels volts de les set del matí i han comptat amb el suport d’un helicòpter del cos.

Els agents han entrat a diversos domicilis d’almenys tres punts del municipi. Un d’ells, al bloc amb ocupacions del carrer Lluís Companys però també han fet entrades i registres en un altre edifici del carrer Miquel Martí i Pol i del Pont, d’on s’han endut un detingut.

Durant la intervenció, la policia també ha tret diverses dones dels pisos que haurien estat víctimes de la xarxa dedicada al tràfic d’éssers humans i la prostitució. A més, s’han endut algunes caixes amb documentació.

S’espera, però, que es produeixin més detencions en d’altres províncies espanyoles on també s’estarien fent escorcolls, segons han confirmat fonts policials. Es preveuen, almenys, una trentena d’arrestos.

Millorar la seguretat al municipi

L’alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, ha assegurat que qualsevol dispositiu que es faci al municipi és “positiu” per resoldre els problemes de delinqüència que hi ha. Martínez ha recordat que la Jonquera és un punt fronterer, “amb els avantatges i els inconvenients que això suposa”. “Hem de recordar també que estem al costat d’un país amb una legislació molt més restrictiva amb aquest tipus de delictes i creiem que aquests dispositius ajuden a millorar la seguretat del municipi”, ha insistit.

D’altra banda, l’alcaldessa ha explicat que en les darreres setmanes han baixat els robatoris a l’interior de domicilis. Fruit, segons ha dit, de l’entrada a presó d’alguns dels lladres reincidents que els protagonitzaven. Martínez ha insistit, però, que continuaran lluitant contra aquesta problemàtica i personant-se com acusació particular en els casos que afecten el poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Lluís Riera presenta a Can Fontfreda el seu últim poemari

Olot

Els 40 anys d’història de Ràdio Salt seran els protagonistes del pregó de la Festa Major

SALT
economia

Girona assoleix una xifra rècord d’ocupació

girona
Societat

Denuncien un any d’impunitat pel cas d’infiltració policial

girona
Ciència

Mor Bengt Samuelsson, Nobel de Medicina (1982) i pare dels antiinflamatoris

societat

Desallotgen un bloc de quatre pisos de Badalona per risc de col·lapse després de l’aparició d’una esquerda

Badalona
societat

Girona crearà una aplicació destinada al turisme de natura de les hortes de Santa Eugènia

girona
societat

Llargues cues per votar a la consulta popular sobre el futur del camp de golf

Matadepera
societat

L'Aeroport de Girona supera els 750.000 passatgers al primer semestre

vilobí d’onyar