Societat

La discapacitat no pot ser un obstacle

Es tracta d’una aliança empresarial per fomentar l’activitat dirigida a la integració sociolaboral de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una condició que afecta directament el nivell de vida de les persones arreu del món. Les discapacitats poden ser físiques o mentals (psíquiques), com ara la discapacitat sensorial, cognitiva o intel·lectual, la malaltia mental i diversos tipus de malalties cròniques. Les persones amb discapacitat disposen de menys oportunitats econòmiques, un pitjor accés a l’educació i taxes de pobresa més altes, principalment per la dificultat d’accedir a la informació i al transport i a la falta de recursos per defensar els seus drets. Aquesta realitat es veu agreujada, en molts casos, per la discriminació i per la falta de legislació específica.

Càritas Diocesana de Girona comparteix la preocupació per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat i la necessitat de potenciar-ne la igualtat d’oportunitats, a través de l’apoderament, el foment de l’autonomia, perquè coneix bé les conseqüències de l’exclusió social.

Per aquest motiu, Càritas Diocesana de Girona, a través de l’empresa d’inserció Ecosol, forma part del Grup Èxit des del 2009, amb altres entitats especialitzades, com ara el Grup Fundació Ramon Noguera i la Fundació Privada Drissa. Es tracta d’una aliança empresarial per fomentar l’activitat econòmica dirigida a la integració sociolaboral de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.

Totes tres treballen de manera conjunta per generar oportunitats laborals reals a través de la producció de productes i la prestació de serveis en l’àmbit de la neteja, la pintura, la jardineria, la indústria i el manteniment.

Una vegada s’eliminen els obstacles a la integració, les persones amb discapacitat poden participar de manera activa i productiva en la vida social i econòmica. Garantir les oportunitats i la participació de les persones amb discapacitat és el nostre objectiu, que considerem clau per evitar situacions d’exclusió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia