Societat

El xef Enric Herce i el gastrònom Jaume Fàbrega exploren la cuina mediterrània

En el nou llibre ‘L’Odissea culinària’, repassen la història, receptes, anècdotes i els molts vincles amb plats autòctons

El xef guixolenc Enric Herce –amb més de 40 anys d’ofici i des del 2011 al capdavant del restaurant Aurum, a l’hotel Sallés Cala del Pi de Platja d’Aro– i el gastrònom Jaume Fàbrega –un referent en la matèria a escala internacional– s’han aliat per fer realitat un nou llibre, L’Odissea culinària. Com evoca el títol, hi plantegen set viatges per les gastronomies mediterrànies on no hi falten menús, receptes i el guiatge d’Herce per a la seva preparació, però tampoc el context històric que aporta el coneixement de Fàbrega.

Tots dos van presentar ahir l’obra acompanyats pel cuiner Marc Ribas –del Cuines i el Joc de cartes de TV3–, que es va confessar admirador dels dos autors i va lamentar no haver-hi escrit l’obra “a sis mans”. Herce va explicar que la idea del llibre li va sorgir el 1994, amb la cloenda de la gira d’Un pont de mar blava, de Lluís Llach, i les tres estrelles Michelin a Santi Santamaria, exponent del llegat tradicional al Racó de Can Fabes de Sant Celoni. Tot plegat va donar lloc a una carta amb receptes pròpies de les cultures mediterrànies, que ara, amb Fàbrega, han endreçat. El gastrònom va reivindicar la connexió entre receptes populars de diversos països i cultures, el rol central de la cuina turca, i va insistir a rebutjar el concepte de “dieta mediterrània”, més associat a teràpia per a malalts, en pro del de cuina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sant Pau crea una nova línia de recerca en sarcoma d’Ewing

Barcelona
societat

Desallotjaran els antics ocellaires de la Rambla després que no hagin lliurat les claus

Barcelona

Catarres i 31 FAM, a les barraques de la Festa Major de Roses

ROSES

Gran espectacle de la Pirotècnia Valenciana, tricampiona del concurs

BLANES
societat

La campanya ‘Cap llar sense aliments’ recapta prop de 220.000 euros a Catalunya

Barcelona
Medi ambient

L’aeroport de Lleida-Alguaire inicia la producció d’hidrogen verd

Lleida
SALUT

Llavaneres inaugura l’ampliació del CAP que ara durà el nom de Manoli Marco

SANT ANDREU DE LLAVANERES

Tallada la circulació de trens entre Girona i Caldes per l’incendi d’un dipòsit de gas liquat

GIRONA

Figueres intensifica la lluita contra l’incivisme

FIGUERES