Societat

Un menor quasi s’asfixia practicant un ‘joc’ perillós a l’institut de la Jonquera

El noi va salvar la vida gràcies a la ràpida intervenció d’un adult

Els fets es van produir al novembre i el centre ha alertat els pares de conductes d’alt risc

Un menor de l’institut de la Jonquera va estar a punt d’asfixiar-se al mateix centre educatiu com a conseqüència d’un joc de pràctiques perilloses entre nens. Els fets es van produir al novembre i, segons fonts consultades per aquest diari, el noi –d’entre 14 i 15 anys–, va caure fulminat a terra i va poder salvar la vida gràcies a la ràpida intervenció d’un adult, i l’afortunada circumstància que el CAP del municipi on la víctima va ser atesa està situat a prop de l’institut.

Segons va informar ahir l’ACN, la direcció del centre va enviar una circular als pares d’alumnes indicant que ha detectat aquest tipus de conductes “d’alt risc” dins i fora de les instal·lacions i que ja s’han adoptat mesures per combatre-les i prevenir-les. Des del Departament d’Educació van confirmar que es tracta d’un cas d’autolesió i que a la Jonquera només s’ha detectat aquest cas, que encara s’està investigant.

En aquest sentit les circumstàncies exactes i el lloc on es van produir els fets no s’han acabat d’aclarir: mentre que algunes fonts apunten que va ser durant una classe, d’altres veus situen l’accident a l’hora del pati.

La circular informativa de la direcció del centre alerta que en aquestes conductes d’alt risc que els adolescents “assimilen com a jocs”, “en realitat posen en perill la seva integritat física i la seva dignitat”. A l’escrit, asseguren que els preocupa que els joves “normalitzin i no siguin conscients dels riscos i de les conseqüències en les quals incorren a nivell personal i cap a terceres persones”. “Ens consta que aquests pràctiques inconscients i d’alt risc, simplement per diversió i desconeixença, tenen lloc, des de fa temps, fora del centre i que, ara, s’estaven manifestant als patis”, afegeixen els responsables del centre.

Continguts d’internet

A més, el 27 de novembre es va convocar una reunió informativa i de conscienciació per als pares d’alumnes, a la qual hi van participar personal del centre, una infermera del programa Salut i Escola i efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.

A l’atenció dels pares i familiars, els diferents participants en aquesta trobada van coincidir en la necessitat de vetllar per l’ús que fan els menors d’internet, ja que tot apunta que aquests jocs i pràctiques perillosos s’inspiren en continguts que els joves consulten i consumeixen a la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.