gastronomia

La Grava recupera el menú de la fonda

Antigament els menús de les fondes es planificaven perquè les persones que menjaven fora de casa cada dia tinguessin una dieta equilibrada (verdures, arròs, llegums, peix, carn...) i no repetissin. Per això era normal que en molts establiments cada dia de la setmana s'hi cuinés el mateix plat, per exemple la paella els dijous, els canelons el dissabte... Aquest 2010, a La Grava Restaurant s'ha volgut recuperar el menú de la fonda, que anomenen Menú Tradició i que consta d'un entrant, un plat principal i unes postres, tot fet amb productes de qualitat, de la terra i de la temporada i cuinats segons el repertori de la cuina tradicional catalana. Cada dia de la setmana, a més de la carta habitual, La Grava ens proposa un menú diferent però que es repetirà totes les setmanes del mes (cada dimarts el mateix menú, cada dimecres, etc.) Se serveix de dimarts a divendres al migdia i el preu és de 20 euros amb aigua, pa, cafè i iva inclòs. Per un petit suplement s'ofereix també una copa de vi. Així, es poden menjar, segons el dia, fideuada amb sípia i carxofes, coca de bacallà amb espinacs i pinyons, cigrons estofats a la catalana, canalons farcits i gratinats, de primers, i suquet de lluç amb cloïsses, fricandó de vedella amb bolets, ànec guisat a la taronja, bacallà a l'all cremat i fesols, de segons..., i a les postres, taronja amb crema cremada, menjablanc, flam d'ous, pastís de xocolata...

La Grava va obrir les portes el 1913, ara fa quasi cent anys, al Morell, amb la que seria la primera generació d'una saga de fondistes dedicada a l'acolliment i l'alimentació dels qui passaven. En els darrers temps s'ha convertit en un dels més prestigiosos restaurants de les comarques tarragonines per la seva cuina innovadora i creativa, cava i servei. I des de fa uns tres anys La Grava és també un hotel de 4 estrelles, un hotel diferent, amb personalitat pròpia i totalment equipat. Aquesta transformació en un dels establiments més emblemàtics de la Costa Daurada s'inicia amb l'arribada de la quarta generació a casa, els germans Noemí i Gerson Ribal, que, després d'estudiar hostaleria a Barcelona i Cambrils, respectivament, comencen a treballar a la casa per allò que a poc a poc es va fent realitat. Primer van posar tot l'afany en el restaurant, el pilar bàsic i el fonament de la filosofia de La Grava: la gastronomia. Després van dedicar esforços a complementar aquesta aposta gastronòmica, tan apreciada i reconeguda, amb un petit hotel d'encant, de 12 habitacions. I, finalment, van millorar moltíssim el marc físic del restaurant, reconvertint-lo en un espai nou, diferent, més acollidor, més càlid.

La cuina ha estat l'essència de La Grava: una cuina gustosa, intuïtiva, diferent i arriscada, en què la matèria prima és d'una qualitat excel·lent. Ara s'hi sumen els plats creatius, la cuina de les àvies, de sempre, la cuina tradicional catalana. Darrerament el restaurant ha rebut tres distincions per la seva tasca gastronòmica ben feta. El premi del concurs Cartaví a la millor carta de vins catalans, la designació de Restaurant de l'Any 2009 de la guia Gourmand i el Gastronia Estelada de l'Associació dels Gourmets de Tarragona.

Adreça: Pareteta, 6. El Morell (43760) Telèfon: 977 84 25 55. Tanca els diumenges Web: www.lagrava.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Atrapen i denuncien un incívic que va llançar un sofà a la zona de contenidors

CASSÀ DE LA SELVA
societat

Veïns de Vallirana critiquen l’estat de l’aigua de boca i exigeixen a l’Ajuntament millores a la xarxa d’abastiment

Vallirana
política

La CUP denuncia l’elevat cost de la recollida de residus

figueres

Les dones són les que fan més ús del servei d’assessorament empresarial

olot
Societat

Estudien l’estat de deshidratació de temporers de Ponent per fer recomanacions

Lleida
societat

Un sistema de geolocalització permetrà actuar més de pressa en les cases aïllades del Priorat quan hi hagi emergències

Falset

Aprovada la no continuïtat de l’Associació Protectora d’Animals

figueres
societat

El barri barceloní de Gràcia aposta per una festa major “més inclusiva i tranquil·la”

Barcelona
Societat

El TSJC tomba les Zones de Baixes Emissions de l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues

Barcelona