Societat

Menys coloms a Hostalric gràcies a contraceptius

Un menjar inhibeix la capacitat reproductiva dels ocells

L’Ajuntament d’Hostalric ha frenat l’excessiva població de coloms al poble amb un pinso anticonceptiu. La regidora de Salut, Anna Salamó, de CiU, considera que “s’han complert les expectatives”. El febrer del 2017 hi havia uns 109 coloms i el mes de desembre passat, 102.

L’Ajuntament va voler frenar l’excessiu nombre de colomars al nucli antic, sobretot en cases abandonades. Va contractar l’empresa Zooethics, d’Òdena (Anoia). “Estem satisfets. De coloms n’hi segueix havent, però en una quantitat que no genera problemes”, afirma Salamó. L’Ajuntament informa que sense l’ús del pinso la població de coloms es podria “triplicar en una sola temporada”.

El personal de l’empresa contractada fa el tractament anticonceptiu del 5 d’abril al 20 de novembre, període de l’any en què els coloms es reprodueixen. Mitjançant dos dispensadors, un a l’institut Vescomtat de Cabrera i l’altre al terrat del CAP, al carrer Major, es dona menjar a tots els coloms. Al cap d’unes setmanes, el blat de moro serà recobert amb un medicament, l’Ovistop, que té la nicarbazina, una substància que inhibeix la capacitat reproductora dels animals.

A través d’unes càmeres, personal de l’empresa ha censat els coloms i hi ha aplicat el factor 3.5 per fer una estimació real dels coloms existents. Segons dades de l’Ajuntament, en un cas de natalitat normal, la població de juvenils està al voltant del 40%. A Hostalric, en canvi, amb les càmeres i les observacions directes, s’ha constatat que els coloms juvenils són el 5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.