El govern de Tiana es veu obligat a prorrogar un any més el pla de sanejament pressupostari

De cara al 2011 el consistori haurà de demanar un crèdit per eixugar el dèficit

Tiana haurà de mantenir un any més el pla de sanejament pressupostari per poder eixugar el dèficit de les arques municipals. Per tant, el govern local, format per Gent i CiU, ha decidit allargar el pla fins el 2011 per intentar liquidar un dèficit que, al tancament de l'exercici 2009, ascendia a més de 800.000 euros negatius de romanent de tresoreria. Per tal de solucionar aquest problemàtica, serà durant l'any que ve que el govern municipal té previst demanar un crèdit per poder equilibrar la balança i poder tancar el 2011 amb números positius.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de Tiana, Enric Nolis (CiU), va explicar que el fet d'haver de demanar un crèdit de cara a l'any vinent era «l'única opció viable», ja que d'aquesta manera «no es deixaran de fer els serveis que el municipi requereix», va matisar el regidor. Nolis va especificar, a més, que serà durant la segona meitat del 2011 quan es farà aquesta petició. A més, el primer tinent d'alcalde també va defensar l'opció de l'endeutament mitjançant un crèdit amb l'afirmació: «Tiana té ara mateix un endeutament del 95% i es pot arribar fins al 110%.» Tot i això, Nolis va manifestar que actualment el consistori ja està intentant reduir el dèficit aplicant mesures de contenció pressupostària, si bé va recalcar que «d'altres ajuntaments es troben en una situació similar».

Per últim, el regidor va reconèixer que serà el següent govern local l'encarregat d'haver de tornar el crèdit que es demanarà al 2011, ja que l'any que ve hi han eleccions municipals. En aquest sentit, Nolis va assegurar que l'Ajuntament té capacitat per retornar el crèdit.

L'oposició, crítica

ll.a

Per la seva banda, el portaveu socialista a l'oposició, Ferran Vallespinós, no va dubtar a criticar com el govern està duent el pla de sanejament. «Més que un pla de sanejament sembla un pla d'empitjorament», manifestava Vallespinós amb ironia. El portaveu socialista va recordar que «el govern no havia reconegut mai aquest deute». A més, Vallespinós també va manifestar que el PSC de Tiana va presentar unes al·legacions al pressupost del 2010 en què ja es posava de manifest el dèficit econòmic que tenia el consistori. Finalment, el socialista va vaticinar que «aquest govern deixarà en herència un crèdit que només haurà servit per tapar forats». Aquest diari no va poder localitzar ahir el regidor d'ERC, Jordi Gost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
socie

Marquen una tintorera i una escurçana violeta per fer-ne el seguiment

cadaqués
urbanisme

Faran un pas de vianants elevat a l’avinguda de l’Estatut, a Rubí

RUBÍ
tradicions

El garrotín posa el punt i final al cicle d’estiu de l’Art a l’Horta

LLEIDA
societat

L’aeroport del Prat frega els 2.000 vols l’últim cap de setmana de juliol

barcelona
societat

Alerta per onada de calor almenys fins dimecres

barcelona
societat

Els Marrecs descarreguen la torre de 8 amb folre per la Festa Major

salt
societat

Mural commemoratiu del 30è aniversari del referèndum de Castell

palamós
societat

La Pirotècnia Valenciana torna a guanyar el Concurs de Focs d’Artifici

blanes
societat

Primers passos per ser a la Xarxa de Ciutats Amigables amb la gent gran

girona