Societat

Mollerussa, la capital de l’agricultura catalana

Tot a punt per a la 147a edició de la Fira de Sant Josep, que inclou el 4t Saló del Tractor i el 39è Saló de l’Automòbil

Compta amb uns tres-cents expositors i espera la visita d’unes 200.000 persones

Mollerussa acull aquest cap de setmana una de les mostres amb més renom de les terres lleidatanes: la Fira de Sant Josep, reconeguda com a Fira Catalana de la Maquinària Agrícola, que està considerada com una de les més importants de l’Estat espanyol i que és un punt de trobada i de referència per als sectors agrícola i ramader: “En quatre dies tenim una afluència que oscil·la entre 180.000 i 200.000 visitants; l’impacte econòmic que genera la mostra és molt important, no només per a Mollerussa, sinó per dinamitzar tota la comarca, fins i tot aconsegueix que s’omplin molts hotels de Lleida”, remarca Poldo Segarra, director de Fira de Mollerussa, que destaca l’antiguitat i la tradició de la fira però també l’aposta per la innovació “que es fomenta amb el concurs d’innovació maquinària, un estímul perquè els fabricants presentin les últimes novetats del sector”.

Amb tot, enguany oferirà prop de quatre quilòmetres lineals de fira distribuïts en tres espais diferenciats, amb uns tres-cents expositors: el recinte exterior, on hi haurà la maquinària agrícola i ramadera així com complements per a l’agricultura i la ramaderia, a més del Saló del Tractor (biennal); els pavellons firals, també amb complements per a agricultura i ramaderia, multisectorial, institucional i agroalimentació, i el recinte de les piscines, amb el Saló de l’Automòbil, la segona mostra de vehicles més important de Catalunya pel que fa a vendes –l’any passat s’hi van vendre 279 vehicles.

El caràcter professional l’hi posaran les reconegudes jornades tècniques, que enguany compleixen quaranta anys com a referent per al sector, “un punt de trobada de debat del món agrari i un complement ideal de la fira”. En total es faran tretze jornades, a més d’altres trobades importants com ara la 18a Borsa Interpirinenca de Cereals, concursos i reunions de col·lectius del sector –en els últims anys es treballa en la línia d’organitzar jornades no només tècniques, sinó també de demostració al camp–. També hi haurà altres actes, com ara la Nit de l’Expositor, en què es donaran els premis d’innovació. Tota la programació, a www.fira.com.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

policial

Una trentena de multes a motociclistes a Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Troben una espècie en perill de ratpenat al parc del Cadí-Moixeró

SOLSONA
societat

Nova zona d’aparcament amb 60 places gratuïtes

palafrugell
LLORET DE MAR

La Policia Local comissa uns 500 articles falsificats d’una botiga

LLORET DE MAR
BANYOLES

Alfons Martinell rep el Premi Internacional CGLU-Ciudad de México

BANYOLES
serveis

L’aigua de la mina del barri Fortuny anirà a la xarxa de Reus

reus
societat

Desactiven la Fase d’Emergència per nits tòrrides del Pla Calor i es manté activa la fase d’Alerta

Barcelona

El vas principal de l’abocador de Coll Cardús comença a segellar-se

VACARISSES
GIRONA

La Policia destina tres agents més a tasques de carrer gràcies a un nou dispositiu mòbil

GIRONA