Empordaneses al carrer per la igualtat i contra tota violència
Manifestació, conferències, lectura de manifestos, xerrades i exposicions en una jornada que va a més arreu
Figueres va capitalitzar la jornada reivindicativa a l’Alt Empordà, amb l’acte institucional a l’auditori dels caputxins, que va començar la sociòloga Cristina Sánchez amb una xerrada i que es va culminar amb el lliurament dels premis Maria Rosa Ymbert. Una estona després hi va haver la manifestació feminista, que va començar a la placeta baixa de la Rambla, una mobilització que havia agafat ambient una estona abans amb el taller de pancartes i que va aplegar mig miler de persones.
Aproximadament a la mateixa hora va tenir lloc la swingada reivindicativa a la plaça de l’Ajuntament. A Castelló d’Empúries es va fer una concentració al migdia durant la qual es va llegir el manifest institucional del 8 de Març, tasca que van assumir les regidores que integren la corporació. Al final de l’acte va intervenir un representant del consolat general de França, el comandant Alain Zielinger, veí del poble. A les carrosses de carnaval es van veure molts de llaços liles. La lectura del manifest es va fer també a Roses, a Cadaqués i a la Jonquera, entre altres pobles. En el municipi fronterer i al MUME, Marta Marín-Dòmine va guiar una visita al museu, L’exili des de la mirada de les dones, i va conduir una conversa a l’entorn de memòries escrites per dones.
A Llançà es va mostrar el documental Teixidores d’Història a la Casa de Cultura i a l’Escala es va fer una conferència a càrrec de Nadia Ghulam. A molts pobles de la comarca hi ha també actes durant el cap de setmana. Sopars n’hi va haver arreu –a Navata, a Figueres i a Borrassà els més destacats–, organitzats per diversos col·lectius empordanesos de dones.