L'ESCALA (Alt Empordà)

L'Escala, Ciutat Pubilla de la Sardana 2010

Capital del sardanisme

Les actrius Vicky Peña i Carme Callol i el cantautor Josep Tero seran alguns dels protagonistes de la proclamació de l'Escala, Ciutat Pubilla 2010, en una edició molt especial i atapeïda d'actes. I és que aquest any el pubillatge sardanista celebra el cinquantè aniversari. Per això hi haurà dos missatges al món sardanista: un per celebrar les noces d'or, que llegirà Vicky Peña, i l'altre com a ciutat pubilla, que Josep Tero i Carme Callol oferiran en format de duet. Els altres protagonistes seran Marta Falgàs (pubilla de les noces d'or) i Eva Guinart (pubilla de l'Escala, Ciutat Pubilla), Joana Pérez i Carles Pous (sardanistes de mèrit adults), i Joana Costa i Jan Lagares (sardanistes de mèrit nens). Tot això es desenvoluparà diumenge, 25 d'abril, però la festa començarà el dia abans amb la recepció de la Flama de la Sardana i el trasllat de la torxa a l'àgora de la ciutat grega d'Empúries. El mateix dissabte, a 2/4 de 8 del vespre a l'IES El Pedró, se celebrarà l'acte solemne de proclamació del pubillatge, durant el qual Josep Vilabrú llegirà la lliçó magistral. I, després d'un sopar de germanor, la Ciutat de Girona oferirà un concert de presentació del CD del pubillatge que inclourà un homenatge musical a Joan Maragall.

24 i 25 d'abril. Diversos indrets. Preu CD del pubillatge: 15 €. Informació, 972 77 06 03.

PROGRAMA D'ACTES

Dia 24 d'abril
16.30. Platja de les Muscleres Grosses. Arribada, per mar, de la Flama de la Sardana.
17.00. Museu d'Empúries. Benvinguda i exhibició de danses.
18.00. Cercavila de relleus.
19.30. Gimnàs de l'IES El Pedró. Proclamació oficial de l'Escala com a 50a Ciutat Pubilla.
21.30. Pavelló municipal. Sopar de germanor i concert, amb la cobla Ciutat de Girona.
Dia 25 d'abril
09.00. Repic de campanes i desfilada de capgrossos i geganters.
10.15. Cadena humana per traslladar la Flama de la Sardana.
10.30. Ofici pel sardanisme.
11.30. Ajuntament. Descoberta de la placa commemorativa.
12.00. Passeig Lluís Albert. Galop d'entrada i una sardana.
12.30. Descoberta del monument dedicat al pubillatge. Lectura del missatge al món sardanista de l'Escala Ciutat Pubilla i lectura del missatge de les noces d'or del pubillatge. Premis Sardana i designació de la Ciutat Pubilla 2011. Anxovada popular i sis sardanes. Cobles: Bisbal Jove i La Principal de l'Escala.
17.00. La Riba. Concurs territorial de colles, amb la Bisbal Jove.
18.30. Plaça de la Sardana. Danses tradicionals catalanes, amb el grup La Farandola i La Principal de l'Escala. Seguidament, nou sardanes, amb la Bisbal Jove i La Principal de l'Escala.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.