Societat

“Si t’agrada el que fas, res és dur”

Una vintena de persones en risc d’exclusió es formen com a ajudants de cuina als restaurants del xef Fran López, que té una estrella Michelin

Els alumnes tanquen el curs fent un aperitiu

Esforç i treball. Aquesta és la recomanació que el xef amb una estrella Michelin Fran López donava ahir a la vintena d’alumnes que s’han format als establiments que té al centre de Barcelona i al Baix Ebre. El seu aprenentatge com a auxiliars de cuina ha estat possible dins el programa Incorpora de La Caixa per integrar persones en risc d’exclusió social. Una vintena d’alumnes han fet la formació de 250 hores que els ha certificat amb els coneixements bàsics dins la cuina. “Més enllà de les coccions i receptes, el més important és l’actitud i la passió per la cuina”, va manifestar el xef i propietari de Villa Retiro i Xerta Restaurant. Arran de l’èxit de l’any passat s’ha ampliat l’experiència a l’establiment barceloní, on s’ha pogut formar alumnes com l’Ahmed Naaijou, un jove de 17 anys que viu en un pis de joves extutelats. Tot i no haver trepitjat abans una cuina, diu que li ha agradat aprendre a fer coses tan diferents. El mateix opina la Soumia Amari, que és veïna de Tortosa i cada dia es desplaça al restaurant Villa Retiro, també reconegut amb una estrella Michelin. “Si t’agrada el que fas, res és dur”, diu convençuda aquesta jove de 22 anys que voldria compaginar la feina amb els estudis del cicle administratiu. Els alumnes han assistit a les classes entre setmana, que han fet al marge del servei als clients del restaurant. Els tallers per elaborar les seves creacions es feien els diumenges. “Tots acabareu trobant feina segur, perquè sortiu formats com a bons cuiners i com a persones”, assegurava la directora de l’escola de cuina Villa Retiro, Imma Estivill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.